Šwiateková po pěti letech končí s trenérem. Získala s ním juniorský i profesionální grandslam

- Jan Vojkůvka

Další z řady dlouhých a úspěšných spoluprací je u konce. Dvacetiletá Iga Šwiateková se před novou sezonou rozhodla o výraznou změnu a ukončila spolupráci se svým trenérem Piotrem Sierzputowskim. Podle informací v současnosti pracuje s bývalým koučem Agnieszky Radwanské Tomaszem Wiktorowskim.

Spolupráce Šwiatekové a Sierzputowskiho trvala dlouhých pět let. Pod vedením tohoto trenéra dokázala talentovaná Polka vyhrát juniorský Wimbledon, tituly na okruhu WTA v Římě a Adelaide, a především pak ovládla v roce 2020 bez ztráty setu Roland Garros. V žebříčku WTA jí dopomohl k postu čtvrté hráčky světa.

Ač pod jeho vedením sbírala velké úspěchy a letos, kromě zmíněných dvou titulů, si zahrála i na Turnaji mistryň, tak cítí, že nastal čas na změnu.

„Po více než pěti letech jsem se rozhodla ukončit spolupráci se svým trenérem Piotrem Sierzputowskim. Tato změna je pro mě opravdovou výzvou a rozhodnutí to nebylo lehké,“ napsala Šwiateková v prohlášení. „Zjistila jsem, že někdy v profesním životě je potřeba něco změnit, abych se mohla více rozvíjet a vyvíjet.“

„Ráda bych ti, trenére, podekovala za všechno, co jsi pro mě udělal. Všechny ty roky, které jsme spolu strávili, nám umožnily být tak, kde jsme nyní,“ dodala s tím, že má všechno, co potřebuje k tomu, aby úspěšně zvládla přípravu na příští sezonu.

Což je, podle dostupných informací, skutečně pravda. Podle všeho totiž spolupracuje s bývalým koučem své krajanky Radwanské, bývalé světové dvojky, Tomaszem Wiktorowskim. Informaci o nově se rodící dvojici zveřejnil TenisKlub.Pl.