Smutný konec průlomové sezóny. Talent Svrčina přiznal problémy se srdcem

- Marek Bartošík

Dalibor Svrčina může být se svou letošní sezónou rozhodně spokojen, zakončit ji ale chtěl jinak. Devatenáctiletý český tenista po dnešní porážce v osmifinále challengeru v turecké Antalyi informoval, že během utkání dostal silné srdeční tachykardie (tj. zrychlení tepové frekvence). „Jsem na sebe naštvaný, že jsem v zápase pokračoval dál i přes tyhle problémy,“ napsal na svém instagramovém účtu Svrčina, jenž dnes ukončil sezónu.

Podobný rok by si přál zažít mnohý talentovaný tenista. Dalibor Svrčina vystoupal od ledna do listopadu z 843. místa až na aktuální 299. pozici světového pořadí. A nebýt podivného systému žebříčku ATP, jenž stále zahrnuje i některé předloňské výsledky, figuroval by ještě o desítky příček výše.

Šampion ze srpnového challengeru TK Sparta Prague Open startoval tento týden na antukovém turnaji stejné úrovně v turecké Antalyi. Ve středečním osmifinále sice vedl 6:2 a 4:1, pak ale jeho soupeř Ryan Peniston (284.) souboj otočil na konečné skóre 6:2, 4:6 a 2:6. Svrčina po utkání přiznal, že za jeho výsledkovým selháním byly zdravotní potíže.

„Dostal jsem srdeční tachykardie, které občas mívám, ovšem nikdy nebyly tak silné jako dnes,“ sdělil Svrčina. „Musím proto ukončit sezónu dřív, než jsem chtěl. Jsem zdrcený, že skvělá sezóna musí končit zrovna takhle. Ale všichni ví, že zdraví je na prvním místě.“

Vycházející hvězdu českého tenisu nyní čeká série vyšetření. „Je důležité zjistit, jaký je opravdu problém. Budu se snažit dát do pořádku, abych se mohl co nejdřív vrátit na kurty,“ doplnil vítěz letošního antukového turnaje ITF v Mostě.