Sportovec roku ČR: Krejčíková figuruje dvakrát v Top 10! A co další tenistky?

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková sklízí po mimořádné sezóně zasloužené ovoce. Senzační šampionka Roland Garros se dostala hned dvakrát do užšího 10členného výběru v prestižní anketě Sportovec roku ČR za rok 2021. Jak je to možné? Do kategorie jednotlivců totiž patří také dvojice. Krejčíková se tak nachází v nominaci na ocenění nejen sama, ale i s deblovou parťačkou Kateřinou Siniakovou. Tohoto dvojitého úspěchu dosáhla tenistka z Ivančic jako první v historii ankety!

Tři tituly ve dvouhře, pět ve čtyřhře (včetně LOH v Tokiu) a jeden ve smíšené čtyřhře. Bilance Barbory Krejčíkové letos byla zkrátka brilantní. Grandslamový titul oslavila už na Australian Open, kde ovládla soutěž mixu po boku Američana Rajeeva Rama. A na další akci velké čtyřky, tedy Roland Garros, opanovala dvouhru i čtyřhru, kde samozřejmě zápolila po boku Kateřiny Siniakové.

Duo K+S následně získalo zlaté olympijské medaile v Tokiu a sezónu zakončilo triumfem na Turnaji mistryň v Guadalajaře.

A kdo Krejčíkové a týmu K+S v elitní desítce, vybrané 224 členy Klubu sportovních novinářů, konkuruje? Na vítězství v anketě útočí také olympijští šampioni Lukáš Krpálek (judo), Jiří Lipták (sportovní střelec) a Jiří Prskavec (vodní slalomář), stříbrní olympijští medailisté Jakub Vadlejch (oštěpař) a David Kostelecký (sportovní střelec), dále biatlonistka Markéta Davidová, fotbalista Patrik Schick a snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Jedenácté místo obsadil šermíř Alexander Choupenitch, který vybojoval na olympiádě v Tokiu bronzovou medaili. Hned za ním se umístila stříbrná olympionička Markéta Vondroušová. Wimbledonská finalistka Karolína Plíšková skončila na dvacáté příčce. Třiadvacátá byla Kateřina Siniaková, jež zakončila rok jako světová deblová jednička.

Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční ve středu 22. prosince od 21:50 v Praze, akci bude vysílat program ČT1.