Nišikori působí na kurtu plaše, ale mimo něj je jiný, říká Michael Chang

- Jan Havlovic

V sobotu večer čeká Keie Nišikoriho velmi těžký zápas, po dvou letech si zopakuje semifinále Turnaje mistrů proti Djokovićovi.Trenér japonské tenisové jedničky, Michael Chang, se v rozhovoru pro francouzský deník L´Equipe rozpovídal o začátcích spolupráce s aktuálně pátým tenistou světa.

Michael Chang je bývalým americkým tenistou, který dokázal vyhrát v roce 1989 French Open a v roce 1996 figuroval na žebříčku ATP na druhém místě! V prosinci 2013 se Chang dohodl na spolupráci s Keiem Nišikorim, nadějným to tenistou z japonského Šimane, a stal se velmi důležitým článekem na cestě japonského tenisty do světové desítky žebříčku ATP.  „Začali jsme pracovat na jeho servisu. Na samotném začátku naší spolupráce, v roce 2013, byl Kei schopen udělat více dvojchyb než es, okolo 150 dvojchyb a 140 es. To bylo pochopitelně něco, na čem jsme museli zapracovat. Hlavním cílem bylo z Keie udělat komplexnějšího hráče. Myslím, že se také stal hráčem, který umí dobře zahrát na síti," vyzdvihl kouč japonské jedničky jednu z věcí, na které se americko-japonské dvojici podařilo zapracovat. 

 Aktuálně pátý tenista světového žebříčku působí na kurtu plaše či opatrně, avšak sám Chang přiznává, že v osobním životě je Kei jiný, vše se sympatický trenér pokusil vysvětlit na módním stylu svého svěřence. „Většina fanoušků jej vidí pouze v tenisovém oblečení, ale když jde Kei do města, je schopný se obléci opravdu nezvykle. Řekl bych, že má opravdu unikátní styl."

V sobotu večer Nišikoriho čeká repríza semifinálového duelu Turnaje mistrů z roku 2014, kdy tehdy překvapivě dokázal postoupit při své premiérové účasti na turnaji v Londýně ze skupiny. Japonská jednička se střetne s Novakem Djokovićem, který bojuje o to, aby se vrátil na pozici světového hráče číslo jedna. Na Nišikoriho je kladen, zejména ze strany japonských fanoušků, velký tlak, avšak dle slov Michaela Changa se s ním jeho svěřenec dokáže vyrovnat. „Dokáže se vypořádat s tlakem velmi dobře. Je to také proto, že příliš času v Japonsku netráví poté, co začal žít v USA (Bradenton, Florida). Pokud by tomu tak nebylo, byl by to zcela jiný příběh," uzavřel trenér japonské tenisové jedničky. 

 

behind the scenes with #tagheuer

Fotka zveřejněná uživatelem Kei Nishikori (@keinishikori),Čec 14, 2016 v 6:06 PDT