ATP

Tsitsipas podstoupil operaci. Rekonvalescence by měla být rychlá

- Radek Štohl

Stefanos Tsitsipas na konci listopadu podstoupil operaci pravého lokte. Řecký tenista se s problémy v této části těla potýkal druhou polovinu letošní sezony. I přes nedávnou operaci by se však velmi rychle měl vrátit na kurty. Australian Open ho s největší pravděpodobností nemine.

„Nejprve musíte zažít těžší chvíle, abyste pak mohli prožívat ty snadnější. S každými peripetiemi nastává příležitost si vytvořit unikátní příběh," napsal Tsitsipas ve čtvrtek na oficiální facebookový profil.

Stefanos Tsitsipas do letošní sezony vstoupil semifinálovou účastí na Australian Open, ve čtvrtfinále otočil zápas proti Rafaelu Nadalovi z 0:2 na sety. Do dalšího grandslamového turnaje se dočkal dvou trofejí (Monte-Carlo, Lyon) a dvou finále. Na French Open byl set od zisku titulu, proti Novaku Djokovičovi však ztratil vedení 2:0 na sety.

Od té doby se mu přestalo dařit, důkazem je konec v prvním kole Wimbledonu či pouhé osmifinále na olympijských hrách. Ve zbytku sezony ještě hrál semifinále v Torontu a Cincinnati či čtvrtfinále v Indian Wells. Z Turnaje mistrů odstoupil po úvodní porážce s Andrejem Rubljovem.

„Všem fanouškům bych chtěl poděkovat za neutuchající podporou. Plně se soustředím na to, abych byl znovu zcela zdravý a měl šťastnější budoucnost," uvedl třiadvacetiletý tenista.

Začátek nové sezony by ho minout neměl, dokonce už cílí na exhibici v Dubaji, která začíná za pouhé dva týdny.