Další rána pro obhájce daviscupového titulu! Španělé přišli o týmovou jedničku

- Filip Lefenda

Citelné oslabení hlásí těsně před začátkem finálového turnaje Davisova poháru úřadující šampioni ze Španělska. Vinou zraněného břišního svalu vypadla ze sestavy týmová jednička Roberto Bautista Agut.

Již dříve bylo jasné, že se vyvrcholení populární týmové soutěže nezúčastní Rafael Nadal. Aktuálně šestý tenista světa odehrál poslední ostrý zápas 6. srpna ve Washingtonu, kde vypadl v osmifinále. Následně se dvacetinásobný grandslamový šampion rozhodl pro předčasné ukončení sezony a doléčení zraněné nohy.

V Madridu tak měl být Španělům oporou další zkušený třicátník – Roberto Bautista Agut (33). Ani majitel devíti singlových trofejí z okruhu ATP ale nakonec k dispozici nebude. Podle tamějšího národního svazu vyřadilo 19. tenistu žebříčku ze hry zraněné břicho.

Nehrající kapitán Sergi Bruguera tak musel narychlo povolat Alberta Ramose, jenž v nominaci doplnil Pabla Carreňa Bustu, Feliciana Lópeze, Marcela Granollerse a debutanta Carlose Alcaraze.

Finálový turnaj Davisova poháru odstartuje za účasti osmnácti zemí už ve čtvrtek, a to na třech místech – v Madridu, Innsbrucku a Turíně. Španělé narazí ve skupině A v pátek na Ekvádor a v neděli na Rusko. Čeští tenisté budou v akci již zítra, dění v „rakouské“ skupině C odstartují od 16 hodin soubojem s Francií.