ITF

Sestry Fruhvirtovy po prvním vzájemném zápase: Bylo to hodně intenzivní

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Sesterské duo Linda (na snímku napravo) a Brenda Fruhvirtovy uplynulý týden poprvé na mezinárodním poli odehrály vzájemný duel. Na juniorské úrovni kategorie J1 v mexické Guadalajaře nastoupily ve finále dvouhry, které po setech 6:4, 7:6 ovládla šestnáctiletá Linda. Před vzájemným zápasem spolu navíc vyválčily deblovou trofej.

Talentované tenistky ve čtyřhře neztratily jediný set, soupeřkám za celý týden dovolily pouhých dvaadvacet gemů. Dominanci potvrzovaly rovněž ve dvouhře, ve které dohromady nadělily osm nepopulárních kanárů.

První (Linda) a druhá (Brenda) nasazená tenistka turnaje se tak bez překvapení probojovaly do sobotního finále. „Už před společným odjezdem jsme věděly, že ke vzájemnému zápasu může dojít. Před samotným utkáním to však přeci jen bylo dost intenzivní,“ připouští šestnáctiletá Linda, jež v Mexiku oslavila čtvrtou juniorskou singlovou trofej kariéry.

S vyjádřením o dva roky starší sestry souhlasí i Brenda, vítězka čtyř letošních turnajů ve dvouhře. „Pro obě to bylo hodně nepříjemné. Snažily jsme se to nějak zvládnout. Přišlo se na nás podívat plné hlediště, snad se divákům utkání líbilo,“ věří čtrnáctiletá tenistka.

Není přitom žádným tajemstvím, že sesterské duo hodně drží při sobě. „Máme spolu opravdu výborný vztah. Řekly jsme si však, že si na to budeme muset zvyknout. Více jsme to poté už neřešily,“ prozradila Linda, kterou úspěšný týden bez jediné porážky vynesl na osmé místo juniorského kombinovaného žebříčku. Mladší Brenda i přes titul ze čtyřhry a finále dvouhry zůstala desátá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brenda Fruhvirtova (@brendafruhvirtova)

O zvláště specifický zápas se jednalo pro rodiče Fruhvirtovy, kteří českým tenistkám obětují hodně volného času. Pravidelně rovněž nechybí na utkáních svých dcer. „S rodiči jsme náš zápas pochopitelně rozebírali. Především však šlo o to, abychom obě předvedly nejlepší možný výkon. A to se povedlo,“ těší Brendu.

Linda a Brenda Fruhvirtovy v Mexiku ještě zůstávají, tento týden se představí na turnaji v Meridě, který spadá do prestižní kategorie Grade A. Zatímco Linda je třetí nasazenou, Brenda bude vykonávat roli turnajové čtyřky. Chybět nebude ani první juniorka světa Victoria Jiménezová Kasincevová, která v polovině listopadu na „pětadvacítce“ v brazilském Aparecida de Goiâniaobyla dobyla první trofej mezi dospělými.
 
České tenistky zatím nemají jasno, zda se zúčastní juniorského Australian Open. Rozhodovat mimo jiné bude situace okolo koronaviru.