ITF

Fruhvirtovy nejprve dobyly titul, pak se poprvé střetly. Finále lépe zvládla Linda

- Radek Štohl

Velmi pikantní den v sobotu prožilo sesterské duo Fruhvirtových. Na prestižním juniorském turnaji kategorie J1 v mexické Guadalajaře nejprve společně ovládlo finále čtyřhry, o několik desítek minut později proti sobě odehrálo premiérový vzájemný duel na mezinárodní úrovni. Boj o titul lépe zvládla 16letá Linda, která o dva roky mladší Brendu porazila 6:4, 7:6(5).

Mladé tenistky do deblového finále vstupovaly v roli favoritek –⁠ jako první nasazené při cestě do boje o titul neztratily jediný set. Včera odpoledne se postavily třetímu nejvýše nasazenému páru Hovdeová, Krugová. Zápas nakonec dopadl dle papírových představ, Češky jednoznačně zvítězily 6:1, 6:3, díky čemuž se dočkaly druhé společné trofeje. Poprvé slavily letos v kategorie J2 v Santo Domingo.

Ve večerním čase středoevropského času poté už došlo na samotný hřeb celého hracího dne, tedy finále dvouhry juniorek, do kterého zasáhla nejvýše nasazená Linda Fruhvirtová a dvojka turnaje Brenda Fruhvirtová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Linda Fruhvirtova (@lindafruhvirtova)

Specifický a těžko předvídatelný duel sesterské dvojice nakonec lépe vyšel zkušenější Lindě, která zvítězila 6:4, 7:6(5). Rodinné vazby však tento zápas rozhodně nepřetrhal, což šlo vidět hned po závěrečném fiftýnum turnaje, kdy se diváci dočkali dlouhého objetí obou hráček. „Žádná trofej nepřekoná to, co mezi sebou máme," napsala vítězka zápasu na oficiální instagramový účet.

„Po celou dobu turnaje byla znát vaše neskutečná podpora. Zažily jsme krásný tenisový týden. Moc vám děkujeme," pronesla Linda Fruhvirtová na pozápasové ceremonii.

Vítězka turnaje dvouhry se na juniorské mezinárodní úrovni radovala ze čtvrté singlové trofeje, třetí získala v letošním roce. Poražená finalistka si na sedmý titul mezi juniorkami musí počkat.