ITF

Opava Open: Poljak se po dvou letech dočkal titulu. Celkově získal pátou trofej

- Redakce

David Poljak (486.) podruhé v kariéře ovládl turnaj nižší kategorie Opava Open. Český tenista v nedělním dopoledním finálovém střetnutí přehrál Němce Marvina Möllera (559.) 6:3, 7:6(5). Celkově tak na okruhu ITF slaví pátou singlovou trofej.

Během úvodního setu se tenisté dohromady propracovali ke dvěma brejkbolům, každý měl po jedné příležitosti. Zatímco Möller však svoji šanci nevyužil, tak Poljak okamžitě trestal. I díky tomu po třiatřiceti minutách ovládl první sadu 6:3.

Druhé dějství trvalo jednou tak dlouho. Domácí tenista byl na returnu znovu více vidět, probojoval se k pěti šancím na brejk, ani jednu však tentokrát nezužitkoval. Jelikož soupeři nedovolil na brejkbol ani pomyslet, rozhodovalo se v tiebreaku.

Poljak do něj vůbec nevstoupil dobře, prohrával 0:4. I když se mu podařilo smazat manko jednoho minibrejku, tak přesto za stavu 2:5 byl blízko porážky ve zkrácené hře. Závěrečných pět míčků ovšem patřilo právě nejvýše nasazenému, který za 102 minut hry mohl slavit.

Pětadvacetiletý Čech ve svém druhém letošním finále dvouhry celkově nastřílel dvanáct es, zatímco jeho německému soupeři se povedlo trefit pouze jediné.

Fnále dvouhry
DAVID POLJAK (486.) – Marvin Möller (GER, 559.) 6:3, 7:6(5)