Lockdown v Rakousku ovlivní Davis Cup. V Innsbrucku se bude hrát za zavřenými dveřmi

- Marek Bartošík

Rakouská vláda zavedla od pondělí 22. listopadu celostátní lockdown, který ovlivní také konání finálového turnaje Davisova poháru (od 25. listopadu). Čeští tenisté sice svá skupinová utkání proti Francii a Velké Británii v innsbrucké Olympiahalle absolvují, hrát se ale bude bez přítomnosti fanoušků. O dalších podrobnostech budou pořadatelé brzy informovat.

Kritická situace spojená s covidem si v Rakousku vyžádala velmi tvrdá opatření, jež se dotkla také blížícího se Davis Cupu. Významná sportovní událost se sice v Innsbrucku uskuteční, hrát se ale bude za zavřenými dveřmi. Součástí opatření je mimo jiné zákaz turistických cest do Rakouska.

„Vím, že týmy, organizátoři i ostatní zapojení lidé budou sdílet naše zklamání z toho, že se finále Davis Cupu v Innsbrucku uskuteční za zavřenými dveřmi. S našimi partnery budeme nadále spolupracovat tak, abychom připravili tuto skvělou událost s ohledem na vládní nařízení,“ uvedl prezident Mezinárodní tenisové federace David Haggerty.

V tyrolské metropoli se odehrají nejprve mezi 25. a 28. listopadem základní skupiny C a F. V první z nich se představí kromě Čechů ještě Britové a Francouzi, ve druhé pak domácí reprezentanti spolu s Němci a Srby. Poté se bude v Innsbrucku konat 30. listopadu čtvrtfinále mezi vítězi dvou zmíněných skupin.

Pořadatelé prodiskutují v nejbližších hodinách další otázky spojené s organizací události. Jedním z témat bude také navrácení peněz za prodané vstupenky.