Turnaj mistrů: Medveděv udolal Sinnera, Zverev si zajistil postup

- Redakce

Máme za sebou další hrací den Turnaje mistrů. Němec Alexander Zverev zvládl v úvodní dvouhře souboj s Hubertem Hurkaczem a zajistil si postup do semifinále. Večerní program obstarali Rus Daniil Medveděv a domácí Jannik Sinner, úspěšnější byl zkušenější Medveděv.

Medveděv odvrátil dva mečboly se Sinnerem
Daniil Medveděv (2.) základní skupinu Turnaje mistrů zakončil bez porážky. Vítěz letošního US Open v závěrečném zápase porazil náhradníka za Mattea Berrettiniho (7.) Jannika Sinnera (11.) 6:0, 6:7(5), 7:6(8).

Medveděv po prvním jednoznačném setu ve druhé sadě stáhl manko 1:3, v tiebreaku však za stavu 5:5 nezvládl míček při vlastním podání. Závěrečný set nabídl obdobnou situaci. Ruský favorit nejprve prohrával 2:4, následně otočil na 5:4. Sada znovu dospěla do zkrácené hry, ve které Medveděv dvakrát promarnil minibrejk. Jeho soupeř se dokonce ve dvou případech na returnu dostal k mečbolu, ani jednu příležitost nevyužil. Naopak Rus za stavu 9:8 úspěšně proměnil druhou šanci na ukončení zápasu.

Zverev se kvalifikoval do semifinále Turnaje mistrů
Alexander Zverev (3.) se stal druhým semifinalistou ze své základní skupiny na ATP Finals a doplnil již jistého postupujícího Daniila Medveděva (2.). Svou účast mezi čtyřkou nejlepších si zajistil v duelu s Polákem Hubertem Hurkaczem (9.), jehož porazil za pouhých 64 minut ve dvou setech 6:2, 6:4.

Klíčem k úspěchu byl servis německého tenisty. Zverev v průběhu utkání nečelil ani jednomu brejkbolu soupeře a při devíti gemech na podání ztratil pouze jedenáct fiftýnů. Na returnu se naopak prosadil třikrát.

Čtyřhra – Zelená skupina

Granollers (ESP), Zeballost (ARG) – Krawietz (GER), Tecau (ROU) 3:6, 7:6(1), 6:10
Mektič, Pavič (oba CRO) – Dodig (CRO), Polášek (SVK) 6:4, 7:6(6)

Dvouhra – Červená skupina

Alexander Zverev (GER, 3.) – Hubert Hurkacz (POL, 9.) 6:2, 6:4
Daniil Medveděv (RUS, 2.) – Jannik Sinner (ITA, 11.) 6:0, 6:7(5), 7:6(8)