Turnaj mistrů: Medveděv udolal Zvereva a slaví postup. Náhradník Sinner při premiéře dominoval

- Redakce

Obhájce titulu Daniil Medveděv ovládl také svůj druhý zápas na letošním Turnaji mistrů ve třech setech. Druhý hráč žebříčku odolal na ATP Finals v italském Turíně světovou trojku Alexandera Zvereva po obrovské bitvě 6:3, 6:7(3) a 7:6(6). Ve večerním utkání bez potíží uspěl náhradník Jannik Sinner. Ital, jenž zaskočil za zraněného krajana Mattea Berrettiniho, povolil jen čtyři gemy Polákovi Hubertu Hurkaczovi. S ohledem na úterní výsledky je jisté, že Medveděv si jako první zajistil postup do semifinále, a dokonce z prvního místa Červené skupiny.

Náhradník Sinner vymazal Hurkacze
Jannik Sinner (11.) se uvedl při své premiéře na turínském Turnaji mistrů ve velkém stylu. Domácí supertalent, který nastoupil jako náhradník za zraněného Mattea Berrettiniho (7.), přehrál Poláka Huberta Hurkacze (9.) za hodinu a 25 minut dvakrát 6:2.

Dvacetiletý Ital nastřílel pět es a celkem 17 vítězných úderů, přičemž odvrátil všech pět brejkbolových šancí soupeře. Sám na returnu uspěl hned čtyřikrát.

Sinner je prvním náhradníkem od Srba Janka Tipsareviče v roce 2011, který na ATP Finals dokázal vyhrát zápas. K postupu do semifinále potřebuje v posledním utkání skupiny porazit Daniila Medveděva a zároveň musí doufat, že Alexander Zverev prohraje s Hubertem Hurkaczem.

Medveděv vydřel výhru nad Zverevem
Pořádné drama nabídlo utkání mezi Daniilem Medveděvem (2.) a Alexanderem Zverevem (3.) na Turnaji mistrů v Turíně. Šťastnější byl nakonec obhájce titulu Medveděv, který přehrál šampiona akce z roku 2018 po dvou hodinách a 35 minutách 6:3, 6:7(3) a 7:6(6). Pětadvacetiletý Rus sice ztratil v rozhodujícím tiebreaku vedení 6:4, posléze ale proměnil svůj třetí mečbol, a Zvereva tak porazil popáté v řadě.

Oba protagonisté předvedli velmi dobrý výkon na svém podání. Medveděv zahrál 14 es a odvrátil všechny čtyři brejkboly německého soupeře, Zverev nastřílel dokonce 18 es, přičemž vymazal tři ze čtyř brejkbolů ruského protivníka.

Medveděv neměl ani po druhém vítězství na turnaji jistý postup do semifinále, to se však změnilo po odstoupení zraněného Mattea Berrettiniho (7.). Ruský tenista se tak stal prvním jistým účastníkem vyřazovací fáze ATP Finals.

Dvouhra – Červená skupina

Daniil Medveděv (RUS, 2.) – Alexander Zverev (GER, 3.) 6:3, 6:7(3), 7:6(6)
Jannik Sinner (ITA, 11.) – Hubert Hurkacz (POL, 9.) 6:2, 6:2
*Sinner nahradil zraněného krajana Mattea Berrettiniho

Čtyřhra – Zelená skupina

Mektič, Pavič (oba CRO) – Granollers (ESP), Zeballos (ARG) 4:6, 6:7(4)
Dodig (CRO), Polášek (SVK) – Krawietz (GER), Tecau (ROU) 7:6(2), 7:5