Nevydařenou premiéru hází za hlavu. Nedělala bych z toho vědu, teď mám debla, burcuje se Krejčíková

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková má za sebou své premiérové účinkování na Turnaji mistryň v roli jedné z nejlepších singlistek sezony. V Guadalajaře si sice připsala tři porážky a končí ve skupině poslední, ale náladu si hodlá spravit ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Vysněný cíl je prostý – zakončit sezonu vítězně.

„Výkon na servisu nebyl asi ani nejlepší, ani nejhorší. Myslím, že jsem hrála dobře, jen jsem bohužel prohrála. Nedělala bych z toho vědu,“ uvedla Krejčíková po porážce s Karolínou Plíškovou, které podlehla po setech 6:0, 4:6, 4:6.

„Řekla bych, že všechny zápasy jsem prohrála tím, že jsem nevyužila momenty a příležitosti, které jsem měla. To rozhodlo. Vlastně jsem hrála dobře celých těch x měsíců, kdy jsem vyhrávala. Teď to už nevyšlo,“ dodala ke svému účinkování v singlu.

Ve dvouhře tím pro ni sice Turnaj mistryň skončil, a to s nepříliš lichotivou bilancí 0:3 na zápasy, ale stále živí naději na úspěšný závěr sezony. Spolu se Siniakovou totiž mají zajištěn postup do semifinále, a to je čeká ještě jeden zápas ve skupině.

„Pořád jsem v soutěži, těším se na čtyřhru a chci udělat všechno pro to, abychom vyhrály trofej. Energie mám pořád hodně. Je to posledních pár zápasů do konce sezony, dám do nich maximum a pak si budu užívat volna,“ podotkla česká hráčka.

V pondělí večer středoevropského času se populární duo K+S střetne s chilsko-americkou dvojicí Guarachiovou a Krawczykovou. Zakončit základní skupinu vítězstvím by mohlo výrazně pomoci před semifinálovým duelem. Šance na další výhru jsou přitom vysoké – Češky prozatím v turnaji dominují a například proti Elise Mertensové a Su-wej Sie ztratily jen čtyři hry.

„Těším se, že budu s Kateřinou hrát, protože si zatím vedeme dobře. Doufám, že dál budeme vyhrávat,“ byla Krejčíková bojovně naladěna po duelu s Plíškovou. „Chceme v tom pokračovat. Sama se chci dál zlepšovat a bylo by hezké, kdybychom na konci získaly trofej. Bude to ale velmi těžké a musíme jít zápas od zápasu,“ dodala Krejčíková.