Kerberová se potřetí rozešla s hvězdným koučem. Bez práce zůstal jen pár dnů

- Filip Lefenda

Už potřetí v kariéře ukončila Angelique Kerberová spolupráci s trenérem Torbenem Beltzem. Čtyřiačtyřicetiletý krajan ji v minulosti dovedl na čelo žebříčku WTA a k zisku dvou grandslamových titulů. Bez práce ovšem Němec dlouho nezůstal. Nově povede osmnáctiletou Emmu Raducanuovou, senzační vítězku letošního US Open.

Ukončení spolupráce, která byla navázána během loňského července, potvrdila Kerberová po Poháru Billie Jean Kingové. Pod Beltzem trénovala už v letech 2004–2013 a 2014–2017.

„Jsem mu nesmírně vděčná za společné chvíle a za všechno, čeho jsme dosáhli,“ řekla Kerberová v rozhovoru pro svého sponzora Porsche na adresu kouče, pod jehož vedením vyhrála před pěti lety grandslamové trofeje v Melbourne a New Yorku. Bližší důvody „rozchodu“ ale neuvedla.

Beltz ovšem zahálet nebude. Muž, jenž v minulosti trénoval třeba Chorvatku Donnu Vekičovou či krajanku Carinu Witthöftovou, nově povede osmnáctiletou Britku Emmu Raducanuovou. Překvapivá šampionka letošního US Open to oznámila během probíhajícího podniku v rakouském Linci.

Raducanuová ovládla newyorský grandslam jako první kvalifikantka v historii. Navíc neztratila za celé tři týdny v deseti odehraných zápasech ani jeden set. Od životního turnaje se ale na kurtech trápí. V Indian Wells a Linci nezvládla hned svá úvodní vystoupení. Výhry zaznamenala jen v Kluži, kde postoupila na konci října do čtvrtfinále.

Na US Open byl v jejím boxu v pozici kouče Andrew Richardson. Následně ji krátce vedl Esteban Carrilo. U Raducanuové se v roce 2021 vystřídali rovněž Nigel Sears a Jeremy Bates. Našla konečně britská teenagerka toho pravého?