Pátý kariérní titul! Gengel si podmanil egyptský Šarm aš-Šajch

- Michal Hladký

Marek Gengel (473.) získal v egyptském Šarm aš-Šajchu svůj třetí letošní singlový titul, celkově pak pátý kariérní. Šestadvacetiletý tenista ve finále turnaje s dotací 15 000 amerických dolarů porazil Itala Daniela Capecchiho (672.), a to za dvě hodiny a osmnáct minut po setech 6:7(6), 6:2 a 6:3.

Pro Marka Gengela se zápas vyvíjel znamenitě už od samého začátku. Za stavu 1:1 vzal soupeři podání a dostal se do vedení, které si držel až do stavu 5:3. Jenže pak český tenista zaváhal, Ital Daniele Capecchi srovnal a první sada musela jít do tiebreaku.

V něm si 473. tenista světového žebříčku dokonce vypracoval setbol, nicméně ani to nestačilo. Italský hráč se i z této zapeklité situace vymanil a po výsledku 7:6(6) se dostal do vedení.

Následující sada už podobné drama nenabídla. Gengel naprosto dominoval, a to na servise i returnu. Bez větších komplikací získal druhý set v poměru 6:2, rozhodnout tak musel ten třetí.

V něm dostala zabrat psychika hráčů. Za stavu 2:3 Capecchi naprosto vybouchl, udělal dvě dvojchyby a Gengelovi daroval čistou hru. Avšak ani to o vítězi egyptského turnaje nerozhodlo, Ital se totiž oklepal a okamžitě si servis vzal zpátky.

Jenomže Capecchi se nepoučil, znova se nechal brejknout. Tentokrát už český hráč nezaváhal a zápas dopodával. Po výsledku 6:7(6), 6:2 a 6:3 se mohl radovat z celkově pátého singlového titulu v kariéře.

A perlička na závěr? Všechny vybojoval právě v egyptském Šarm aš-Šajchu.

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MAREK GENGEL (473.) – Daniele Capecchi (ITA, 672.) 6:7(2), 6:2, 6:3