VIDEO: Neskutečné! V Paříži se (možná) zrodil úder roku

- Filip Lefenda

V grandiózním stylu vstoupil do utkání 2. kola turnaje v Paříži Diego Schwartzman. Hned v úvodní výměně zápasu si amerického protivníka Marcose Girona vychutnal neuvěřitelným winnerem, o němž se už na sociálních sítích diskutuje jako o úderu roku.

Lepší vstup do zápasu si snad Argentinec nemohl přát. Giron si jej přitáhl na síť a poté hrál lob k základní čáře. Schwartzman ale výměnu nevypustil. Hbitým sprintem míč dostihl a „plácl“ do něj zády k síti a vedle těla naslepo tak šikovně, že prohodil soupeře vítězným obloučkem přesně k boční lajně.

Američan nevěřícně zíral, co že se to vlastně stalo a hala Bercy bouřila. Tohle byl úder, který se poštěstí zahrát jednou za život – a někdy ani to ne. Povzbuzený Schwartzman poté ovládl i další tři výměny a vstoupil do utkání brejkem čistou hrou.

Roli favorita ale nakonec patnáctý tenista žebříčku nepotvrdil. Giron manko brejku posléze zlikvidoval a vynutil si zkrácenou hru, v níž tahal za delší konec provazu. Vítězný tiebreak si pak 57. hráč světa střihl i ve druhém dějství a mohl slavit postup do osmifinále. V tom ve čtvrtek prohrál 2:6 a 1:6 s Norem Ruudem.