Český slib splněn. Děkuji vám za skvělou práci, vzkazuje prezident ITF Haggerty

- Marek Bartošík

Letošní Roland Garros nebylo pro český tenis výjimečné jen tím, že Barbora Krejčíková senzačně dokráčela pro trofej. Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka totiž při finále pařížského grandslamu slíbil prezidentovi Mezinárodní tenisové federace Davidu Haggertymu, že se v Praze pokusí uspořádat Pohár Billie Jean Kingové, tedy mistrovství světa ženských týmů. A tento odvážný slib se nyní stal skutečností – prestižní akce vypukne za účasti dvanácti reprezentací už v pondělí 1. listopadu.

„Normálně na to máte deset měsíců nebo jeden rok, ale my jsme měli jen dva měsíce. Teď je všechno hotové a připravené, včetně tréninkové haly. Davide, jak jsem slíbil,“ sdělil na nedělní tiskové konferenci novinářům a zároveň Davidovi Haggertymu svazový šéf Ivo Kaderka.

„Byla to pro nás výzva. Nedovedl jsem si představit, že bychom byli dva roky bez této týmové soutěže. Teď už to není sen, ale realita. Myslím, že všechno je pod kontrolou a v pořádku,“ líčil den před zahájením BJK Cupu Kaderka.

S dokončenými přípravami velkolepé sportovní akce v pražské O2 areně a přilehlé hale O2 universum je spokojen také prezident ITF David Haggerty. „Měl jsem šanci se tu hodinu a půl projít, viděl jsem kurty a je úžasné, jak pořadatelé za tak krátkou dobu všechno stihli. Veřejně bych chtěl poděkovat Ivovi Kaderkovi a Českému tenisovému svazu a také české vládě,“ řekl čtyřiašedesátiletý Američan, jenž si pochvaluje i účast.

„Máme tady grandslamové vítězky ve dvouhře i čtyřhře a také osm olympijských medailistek. Myslím, že to bude skvělý tenisový týden,“ nepochybuje Haggerty.

Mezinárodní tenisová federace už disponuje plány pro další ročník mistrovství světa ženských družstev. O novinkách bude Haggerty informovat po finále letošního vydání akce, tedy v sobotu 6. listopadu.

Vstupenky na BJKC můžete zakoupit v sítích Ticketportal a Ticketmaster.


Galerie