Denní menu, 30.10.2021: Semifinálová smůla Víta Kopřivy pokračuje. V Limě nestačil na Jarryho

- Redakce

Počtvrté v sezoně se Vít Kopřiva probojoval na okruhu ATP Challenger Tour do semifinále (k tomu byl v semifinále na turnaji ATP v Gstaadu), ale ani tentokrát nedokázal vybojovat postup do souboje o titul. V sobotu v peruánské Limě byl nad jeho síly chilský tenista Nicolas Jarry, 202. hráč světa. Marek Gengel a Tomáš Macháč na challengeru v Ismaningu nedokázali ve finále zdolat německo-slovenskou dvojici Begemanna se Zelenayem.

Češi v akci

Kopřiva letos ani na pátý pokus nevybojoval finále
Semifinálová smůla Víta Kopřivy (200.) bohužel pokračuje. Český tenista ani na pátý pokus (počtvrté si letos zahrál v semifinále na challengeru, jednou dokonce na turnaji ATP ve Gstaadu) nevybojoval postup do souboje o titul.

Na antuce v peruánské Limě byl nad jeho síly Chilan Nicolas Jarry (202.), se kterým čtyřiadvacetiletý Kopřiva prohrál ve dvou setech 3:6, 3:6. V utkání se Jarry opíral zejména o servis, který ani jednou neztratil a naopak na returnu při podání Kopřivy se prosadil hned třikrát.

Kopřivovi se díky postupu do semifinále podaří vylepšit své žebříčkové maximum, když v pondělním vydání žebříčku bude nejhůře na 196. pozici.

Gengel s Macháčem na titul nedosáhli
Česká dvojice Marek Gengel a Tomáš Macháč spolu i na svém druhém odehraném turnaji postoupili až do finále. Stejně jako v září v Rennes však v sobotu v Ismaningu poslední krůček nezvládli. Ve finálovém souboji nestačili na německo-slovenský pár Andreho Begemanna a Igora Zelenaye, s nimiž prohráli ve dvou setech 2:6, 4:6.

Češi však v průběhu týdne opět prokázali, že jejich souhra přináší kýžené ovoce, když porazili zajímavé dvojice jako Jebavý, Nielsen nebo Haase, Hermans. V Ismaningu si tak vylepšili svou společnou zápasovou bilanci na 6 výher a 2 porážky.

Horák slaví první profesionální titul
Devatenáctiletý Ondřej Horák dosáhl na turnaji v egyptském Šarm aš-Šajchu největšího úspěchu dosavadní kariéry. Společně s Belgičanem Loicem Cloesem vybojovali titul ve čtyřhře, když v sobotním finále porazili druhé nasazené Ukrajince Ilju Běloborodka a Volodymyra Užilovského po obratu 5:7, 7:5, 10:8.

Více se utkání věnujeme zde.

Challengery

Lima Challenger (muži, PER, 52 080 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
VÍT KOPŘIVA (200.) – Nicolas Jarry (CHI, 202.) 3:6, 3:6

Wolffkran Open, Ismaning (muži, GER, 44 820 EUR, koberec – hala)
Finále čtyřhry
GENGEL, MACHÁČ – Begemann (GER), Zelenay (SVK) 2:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Cloes (BEL), HORÁK – Běloborodko, Užilovskij (UKR) 5:7, 7:5, 10:8