Rafu čeká skvělá příští sezóna, desátý titul z Roland Garros přijde, hlásá optimisticky Nadalův strýc Toni

- Filip Lefenda

„V příští sezóně uvidíme Nadala v jeho nejlepší formě, čeká ho skvělý rok,“ je přesvědčen Toni Nadal, strýček a zároveň trenér španělské světové osmičky Rafaela Nadala. Někdejší hráč číslo jedna po turnaji v čínské Šanghaji předčasně ukončil soutěžní ročník, aby doléčil své zraněné zápěstí a vrátil se silnější. Právě to je také důvod, proč aktuálně absentuje v Londýně, místě konání vrcholu letošní sezóny v podobě Turnaje mistrů.

Očekávání Nadalova strýce působí v těchto chvílích poněkud optimisticky, obzvláště vezmeme-li v potaz letošní výsledky jeho svěřence. Skutečnost však ukáže až čas. Cílem obou jmenovaných je udělat pro příští rok z Rafy opět zejména obávaného krále antuky, na které v dosavadním průběhu své bohaté kariéry dosahoval největších úspěchů. „Myslím, že na nadcházejícím Roland Garros se bude rozhodovat mezi ním a Djokovičem,“ věří trenér hráče, jenž konkrétně pod Eiffelovou věží triumfoval už devětkrát a sebevědomě dodal: „Ano, jsou zde samozřejmě Murray a další tenisté, ale jsem přesvědčen, že desátý titul přijde,“ svěřil se televiznímu kanálu Mallorca Esports.

Nadalovo zápěstí přitom v současnosti zdaleka není v pořádku a Španěl tak stále netrénuje na maximum. „Začali jsme s přípravou hodinu denně a jde to dobře. Jdeme krok za krokem tak, jak to navrhl lékař,“ nechal nahlédnout pod pokličku Rafaelových aktuálních dnů Toni, který se vyjádřil i na adresu velkého tématu současnosti – nové světové jedničky.

„Mám z Andyho radost, ale myslím si, že Djokovič je přesto trochu lepší. Ukazuje to v těch nejhorších momentech. Vyhrál Australian Open, Roland Garros, dostal se do finále US Open a poté šel výkonnostně dolů, protože nastal moment, kdy si musel psychicky odpočinout. Jsem si jistý, že bude příští rok rovněž opět na svém nejlepším levelu,“ předpovídá pětapadesátiletý Nadal.

O Rogerovi Federerovi se již tak pozitivně nevyjádřil. „Také bude hrát lépe, ale už pro něj bude v jeho věku složité vyhrát grandslam, kde se hraje na pět setů,“ myslí si.