První trénink zakončen. Chtěla bych tu hrát ten nejdůležitější zápas, přeje si Krejčíková

- Jan Vojkůvka, Marek Bartošík

Český tým pod vedením Petra Pály se od čtvrtka připravuje na domácí Billie Jean King Cup, který vyvrcholí 6. listopadu. Příští sobotu by ráda byla v akci i Barbora Krejčíková, která velmi touží po úspěchu před domácím publikem. „V roce 2018 jsem si říkala, že tady bych chtěla hrát ten nejdůležitější zápas před českými diváky. Doufám, že na konci příštího týdne se to podaří,“ uvedla hlavní opora domácího výběru.

Pětadvacetiletá Krejčíková bude jednou z hlavních hvězd celého týmového mistrovství světa. Jako světová čtyřka je nejvýše postavenou hráčkou na žebříčku, která se v Praze představí. A právě na ni, jako elitní singlistku i deblistku, bude český tým v bitvách s Německem a Švýcarskem (a v případném semifinále i finále) spoléhat.

Není se ovšem co divit. Letos vyhrála tři singlové turnaje včetně Roland Garros, v deblu s Kateřinou Siniakovou rovněž slavila třikrát (a opět i Roland Garros) a k tomu obě vybojovaly zlato na olympiádě. A tak není ani divu, že po prvním tréninku v O2 areně Krejčíková vyjádřila přání, že by příští sobotu se svými spoluhráčkami ráda dosáhla před domácím publikem úspěchu.

Máte za sebou první trénink. Jaké jsou vaše pocity?
Je to super, povrch je příjemný, myslím, že nám bude sedět. Těším se na příští týden.

Co znamená příjemný?
Byl to první trénink, ale myslím, že jsme na tom povrchu hrály slušně. Je takový středně rychlý a myslím, že by nám mohl sedět.

Čeká vás opět život v bublině, jaké společenské hry jste si přivezla?
Asi jsem úplně nic nepřivezla, protože už jsme toho měly nabaleného dost. Za ty dva týdny si to ani všechno nestihneme zahrát. Máme nějaké vědomostní hry, holky dovezly karty, možná bude i Člověče, nezlob se.

Jaké jsou vaše pocity před náročným závěrem sezony?
Hrozně moc se těším. Přestože sezona byla hrozně dlouhá, tak teď přichází asi nejlepší část té druhé poloviny. Extrémně se těším.

A jak se cítíte fyzicky?
Cítím se dobře.

Na co si musíte zvyknout ve velké hale?
Na to, jak je kurt velký, na to, že tady bude hodně lidí... Hrajeme doma a pro mě to bude velká premiéra v téhle hale v singlu. S tím vším se vyrovnat bude náročné, ale už se na to připravuju delší dobu, tak doufám, že se mi to podaří.

Nedělá vám problém světlo při podání?
Zatím dobrý, byl to první trénink, hrály jsme hodinu a půl, takže říkám svoje první pocity.

Jaké jsou vaše vzpomínky na rok 2018, kdy jste byla náhradnice?
Říkala jsem si, že tady bych jednou chtěla hrát ten nejdůležitější zápas před českými diváky, a kdyby to vyšlo, tak ho i vyhrát. Když jsem tady v roce 2018 nastupovala a viděla jsem tu atmosféru, tak jsem si hrozně přála, abych na ten kurt nastupovala já. Doufám, že na konci příštího týdne se nám to podaří.

BJK Cup na domácí půdě s sebou určitě přinese i tlak. Jak se s tím vypořádat?
Tlak tam je, ale snažím se ho nepřipouštět. Tlak tam byl celou sezonu, musím se s ním vyrovnat. Musím si to užívat, budeme hrát v Česku, budou tady diváci, budou nám fandit... Takže spíš než se soustředit na tlak a že člověk musí, tak je nejdůležitější si to tady užít a pobavit diváky.

Turnaj zahájíte v pondělí soubojem s Německem. Na co je potřeba se připravit?
Je to těžký soupeř, ale tady není nic lehkého, jsou tu nejlepší hráčky na světě. Skupina je určitě jedna z nejtěžších, ale myslím, že máme taky dobrý a silný tým, letos se nám hodně dařilo a věřím, že předvedeme ty nejlepší výkony.

Rozhodčí bude jen na umpiru, místo čárových bude použita technika Hawk-Eye Live. S tím jste v pohodě?
Nedá se to ovlivnit. Jak to ITF rozhodla, tak to bude. Je to dobrý.

V čem je to pro hráčky jiné?
Někdy bývá prodleva, uvidíme, jaké to bude tady, ještě nám tady nikdo nehlásil. Uvidíme, jaké to bude při zápasech.