Bez ztráty setu k titulu! Klimovičová slaví největší úspěch juniorské kariéry

- Jan Vojkůvka

Sedmnáctiletá Linda Klimovičová se v neděli zařadila mezi své krajanky, které v probíhající sezoně vybojovaly tituly v juniorské kategorii J1 na okruhu ITF. Česká juniorka si bez ztráty setu podmanila turnaj ve španělském Sanxenxu a vybojovala největší trofej své kariéry, když ve finále porazila Mirru Andrejevovou z Ruska 6:1, 6:2.

Klimovičová, která si v této sezoně zahrála už dvě finále (na J2 v Šiauliai a J1 v Roehamptonu), ukončila své čekání na první letošní titul na velkém juniorském turnaji ve Španělsku, kde plnila roli nasazené čtyřky. Během pěti odehraných zápasů přitom neztratila ani set.

Cestou do finále vyřadila domácí Saru Sanmartinovou, jen tři hry ztratila i v duelu se Švýcarkou Karolinou Kozakovou, ve čtvrtfinále si poradila s nasazenou pětkou Anastasijí Gurevovou a v sobotním semifinále přehrála Britku Ranah Stoiberovou. Finálový duel s turnajovou trojkou Andrejevovou, které patří 32. místo na juniorském žebříčku, pak zcela ovládla v obdobném stylu jako zápasy prvního a druhého kola.

Talentovaná česká juniorka, která si letos zahrála i několik turnajů mezi profesionálkami a náleží jí 1386. místo na žebříčku WTA, vybojovala na juniorském okruhu už svůj druhý titul. Loni zvítězila na akci J3 v Istanbulu.

Aktuálně 54. juniorka žebříčku za své vítězství přidá 240 bodů do pořadí dívek (odepíše 60 bodů za finále z Plzně z minulé sezony), k čemuž přidá také 20,5 bodu za postup do finále ve čtyřhře v Sanxenxu. Díky tomu se vyhoupne poblíž elitní třicítky na své nové kariérní maximum.

Hrazdil zvítězil v Dubrovníku
V neděli se z turnajové trofeje radoval také šestnáctiletý Jan Hrazdil. Na turnaji J3 v chorvatském Dubrovníku porazil ve finále domácího Mateje Dodiga 6:3, 6:2 a dosáhl na zisk titulu rovněž bez ztráty setu.

Svůj úspěch okořenil rovněž ziskem deblové trofeje, kterou vybojoval po boku Japonce Hajata Macuoky. Ve finále porazili domácí pár Dodiga a Patrika Jurinu 6:3, 6:2.

Český mladík v Dubrovníku vybojoval už třetí singlový a čtvrtý deblový titul.