Vondroušová soupeřku deptala kraťasy. Docela na ni platily, smála se po postupu do semifinále

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

Markéta Vondroušová na moskevském Kremlin Cupu nadále válí. Po výhře 6:4 a 6:2 nad finalistkou letošního Roland Garros Anastasií Pavljučenkovovou postoupila na halovém podniku kategorie WTA 500 mezi nejlepší čtyři účastnice. Semifinále si zahraje dvaadvacetiletá Češka popáté v sezóně. „Docela dost do toho pálí, takže je důležité ustát první dvě tři rány a pak něco vymyslet a trošku ji rozběhat. To se mi dařilo,“ libuje si po výhře nad nasazenou čtyřkou rodačka ze Sokolova, jež v tomto roce zaznamenala už sedmý skalp protivnice z elitní dvacítky žebříčku.

Do zápasu jste nevstoupila nejlépe. Po prohraném servisu jste nabrala manko 1:4, přesto jste nakonec ani při třetím vystoupení na turnaji neztratila sadu. Jak čtvrtfinále hodnotíte?
Soupeřka mi ze začátku nedala moc šancí, hrála výborně, taky dobře podávala a returnovala. Říkala jsem si, že musím vydržet, až bude mít slabší chvilku a využít toho, což se pak stalo. Bylo důležité, že jsem si udržela servis na 4:4. Potom se to lámalo a začala jsem ji přehrávat.

Po osmifinále s Ukrajinkou Curenkovou jste zmínila, že jste mohla více útočit. Dařilo se to dnes lépe?
Myslím, že dneska to bylo lepší než včera. To, že hraju s takovou dobrou hráčkou, mě nutí víc riskovat. Ona do toho docela pálí, takže je důležité ustát první dvě tři rány a pak něco vymyslet a trošku ji rozběhat. To se mi dařilo.

Často jste si ve výměnách pomáhala i kraťasy. Šlo o velkou pomoc?
Docela dost na ni platily. Při shodě na 5:2 jsem zahrála jeden šílený. Tam jsem ho zkazila, ten byl fakt strašný. (usmívá se) Ale ostatní psaly docela dost. Míče tady zůstávají dost nízko, takže je těžké se k nim dostat.

Všechny tři zápasy na turnaji jste stihla odehrát za méně než hodinu a půl. Ušetřené síly se ještě budou hodit, že?
Teď už jde každý zápas cítit, ať už je to hodina nebo hodina a půl. Myslím, že na konci sezóny už jsme všechny unavené. Je dobré, že jsem nehrála zápasy tak dlouhé, protože třeba v Chicagu to bylo fakt náročné. Tady se cítím dobře, takže doufám, že to ještě vydrží.

Výplety dnes nepraskaly?
Dneska vydržely všechny rakety, takže už se to tady zlepšilo. Doufám, že se jim to bude dařit i nadále.

Jak strávíte v Moskvě po vítězném utkání zbylou část dne?
Určitě půjdu na nějaké fyzio a masáž. Pak se možná půjdu podívat do města, protože jsem ještě nebyla. Uvidím teda, jaká bude zima, ale zatím je tady docela dobře, takže se asi půjdu projít.

Máte konkrétní představu, kam byste se mohla vydat?
Půjdu asi na Rudé náměstí, tam chodí všichni. To je taková věc, kterou stojí za to vidět. Už jsem tu hrála nějaký turnaj do šestnácti let, ale už je to dlouho, takže se tam půjdu podívat a projít se.

VTB Kremlin Cup, Moskva (ženy, RUS, 565 530 USD, tvrdý povrch – hala)
Čtvrtfinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (35.) – Anastasia Pavljučenkovová (RUS, 16.) 6:4, 6:2