Nečekaný rozchod. Plíšková se nedohodla na spolupráci s Vaňkem

- Daniel Kubelka

V současnosti dvě nejlepší české tenistky jsou bez trenéra. Po Petře Kvitové, která po rozchodu s Františkem Čermákem od září hledá nového kouče, čeká podobný úkol i aktuální českou jedničku Karolínu Plíškovou. Aktuální světová šestka se totiž nedohodla na pokračování úspěšné spolupráce s Jiřím Vaňkem.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun spolupracovala s Vaňkem od června roku 2014. Od té doby se vyšvihla z 50. místa žebříčku až na 6. místo, vyhrála pět trofejí na okruhu WTA, letos si zahrála finále US Open a hned dvakrát pomohla českému fedcupovému týmu k triumfu v ženské týmové soutěži.

Vaněk vedl Plíškovou ještě na víkendovém finále Fed Cupu ve francouzském Štrasburku, kde jí vydatně podporoval zpoza lavičky českého týmu. Plíšková během fedcupového týdne v rozhovoru s novináři připustila, že otázku spolupráce v roce 2017 s Vaňkem ještě neřešila, avšak dle svých slov počítala s tím, že jí povede i na blížícím se Australian Open.

Plíšková v současnosti čerpá zaslouženou dovolenou na exotickém Mauriciu, otázku nového trenéra pak začne řešit až po jejím konci.