Jak prožívali rodiče Norrieho finále Indian Wells? Venčili psa

- Michal Hladký

Někdo na to prostě nemá nervy. Cameron Norrie po senzačním triumfu v Indian Wells přiznal, že jeho rodiče se na finále prostě nemohli dívat. Nervozita je pohltila natolik, že poté, co jejich syn prohrál první set, šli raději venčit psa.

„Rodiče se na zápas vlastně ani nedívali. Jak jsem prohrál první set, nemohli se na to dál dívat, nervozita je úplně pohltila. Raději šli venčit psa,“ nechal se slyšet pro Sky Sports News Brit Cameron Norrie, jenž ve finále turnaje v Indian Wells porazil Gruzínce Nikoloze Basilašviliho po setech 3:6, 6:4 a 6:1.

A i když rodiče životní klání svého syna neviděli, měli z jeho vítězství obrovskou radost. „Maminka byla v slzách, mluvit s nimi po získání titulu bylo něco speciálního,“ pochvalovala si současná britská jednička.

Světovou patnáctku musí mrzet, že se letošní sezóna chýlí ke konci. Jen pro připomenutí: finále si Norrie zahrál v portugalském Estorilu, francouzském Lyonu, londýnském Queen's Clubu a americkém San Diegu.

Z titulu se pak radoval v mexickém Los Cabos a v již zmíněném Indian Wells. „Odehrál jsem řadu finálových zápasů, hodně z nich se ale nevyvíjelo tak, jak jsem chtěl. Je tedy skvělé, že se mi podařilo v Indian Wells zvítězit,“ řekl Norrie.

A toho teď čeká další výzva. „Vyhrát grandslam je úplně o něčem jiném. Neuvěřitelně obtížné, ale myslím si, že jdu správným směrem,“ uzavřel tenista, jenž byl na akcích velké čtyřky zatím nejdále ve třetím kole.