Obrovský kolaps! Medveděv senzačně přišel o téměř jistý postup

- Radek Štohl

Osmifinále turnaje BNP Paribas Open v Indian Wells nabídlo velké překvapení. Vítěz nedávného US Open Daniil Medveděv neudržel vedení o set a dva brejky nad Bulharem Grigorem Dimitrovem, se kterým nakonec padl 6:4, 4:6 a 3:6!

Tenisové nálady před probíhajícím Masters byly zcela odlišné – zatímco Dimitrov od dubna do srpna disponoval bilancí dvou výher a osmi porážek, ruský protihráč od června vybojoval osmifinále Wimbledonu, čtvrtfinále French Open, semifinále v Cincinnati či trofeje z Toronta a US Open.

I díky tomu nebylo o osmifinálovém favoritovi pochyb. Zvláště poté, co Medveděv v úvodní hře zápasu získal brejk. Za stavu 5:3 ho ani nezarmoutily dva nevyužité setboly, hned poté dopodával sadu čistou hrou.

A co teprve po úvodní polovině druhého setu. Ruský favorit měl za stavu 4:1 výhodu dvou brejků a šel na servis. Do konce sady však senzačně třikrát ztratil podání, za pět gemů získal pouhopouhých šest fiftýnů.

Mizérie vítěze letošního US Open pokračovala rovněž ve třetí sadě. Dimitrov díky dvěma brejkům vedl už 5:1. Ačkoliv Medveděv stáhl manko jednoho brejku, ve zbytku duelu mu to už nebylo nic platné.

Grigor Dimitrov, který v Indian Wells znovu vylepšil své turnajové maximum, zasáhne do svého šestého letošního čtvrtfinále proti Polákovi Hubertu Hurkaczovi.