Dobře, udělám to! Sie Su-wej si vzala masku dinosaura a pobavila Indian Wells

- Michal Hladký

Tohle se jen tak nevidí. Sie Su-wej si turnaj v Indian Wells evidentně náramně užívá, což předvedla i po čtvrtfinálovém utkání čtyřhry. Na pozápasový rozhovor dokráčela v masce dinosaura a dočkala se značných ovací ze strany publika.

„Masku jsem dostala od týmu fyzioterapeutů. Jedna z jeho členek ji měla včera nasazenou, když slavila narozeniny. Následně mě požádala, jestli bych si ji mohla vzít dnes. Řekla jsem: ‚Dobře, udělám to!‘“ zmínila se s úsměvem v pozápasovém rozhovoru Sie Su-wej.

A důvod k radosti Tchajwanka měla. Se svou parťačkou Belgičankou Elise Mertensovou ovládly čtvrtfinále čtyřhry, když si poradily po setech 7:5, 6:4 s kanadsko-americkým párem Fernandezová, Gauffová.

V semifinále narazí druhá nasazená dvojice na japonské duo Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová. S těmi mají pozitivní bilanci, v jediném vzájemném měření sil zvítězily 6:4, 1:6 a 6:3. Stalo se tak letos v semifinále Wimbledonu.

Su-wej s Mertensovou se v Indian Wells daří. První zmíněná hráčka tam v deblu triumfovala v letech 2018 a 2014, ta druhá pak v roce 2019.