15 zápasů bez porážky. Za úspěchy stojí kvalitní příprava, říká Brenda Fruhvirtová. Čím se odmění?

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

Výbornou část sezony zažívá v posledních týdnech Brenda Fruhvirtová. Čtrnáctiletá česká naděje získala o víkendu svůj druhý letošní turnajový double, když si podmanila juniorský podnik kategorie J1 v chorvatském Vrsaru. Triumfem natáhla vítěznou šňůru ve dvouhře na 15 zápasů v řadě a v novém vydání kombinovaného žebříčku si polepšila z 24. na 10. příčku. V elitní desítce tak figuruje spolu s o dva roky starší sestrou Lindou. „Je to skvělý pocit. Užíváme si to,“ říká v rozhovoru pro Tenisový svět.

Svou vítěznou sérii započala v září v belgickém Charleroi-Marcinelle. Následně spolu s krajankami Bartůňkovou a Bejlek vybojovala titul z juniorského Billie Jean King Cupu. Skvělou formu pak Fruhvirtová potvrdila i minulý týden v chorvatském Vrsaru, kde si došla pro druhý letošní double. Ten premiérový zaznamenala na konci srpna v americkém College Parku.

„V posledních týdnech se mi mimořádně dařilo. Všech úspěchů si vážím stejně a jsem za ně moc vděčná,“ libuje si talentovaná hráčka. „Stojí za nimi kvalitní příprava a také fakt, že jsem konečně zdravotně v pořádku,“ hledá klíč k úspěchu.

Mladší ze sester Fruhvirtových získala během letošní sezony na juniorském okruhu ITF už 4 singlové a 3 deblové trofeje. „Je to skvělý výsledek. Na začátku sezony jsem měla spoustu zdravotních komplikací. Moje vyhlídky nebyly zrovna růžové,“ vzpomíná.

Nyní se těší z radostnějšího období. Série úspěchů ji mezi juniorkami poprvé v kariéře vynesla do elitní desítky žebříčku, v němž nově figuruje spolu se sestrou Lindou. „Je to skvělý pocit. Jsme za to obě moc rády a užíváme si to,“ přiznává a přibližuje, kterak se hodlá odměnit. „Půjdeme se ségrou na večeři a na hokej. Tomu moc fandíme,“ má jasno. To, že by mohla o dva roky starší sestru časem v žebříčku předskočit, dle svých slov vůbec neřeší.

K tenisu neodmyslitelně patří i cestování. Jak ho vnímá čtrnáctiletá dívka? „Mám ho ráda. Hlavně pokud je místo v rozumné časové vzdálenosti,“ tvrdí. Vyloženě oblíbenou destinaci nemá. „Na většině míst je něco speciálního a jako sportovec se musím všude přizpůsobit. Vždy se ale ráda vracím domů,“ potvrzuje známé úsloví o tom, že je všude dobře, ale doma nejlépe.

Nyní je před Brendou Fruhvirtovou závěrečná část sezony. „Pokud to bude možné, ráda bych ještě odehrála pár juniorských turnajů. Hlavně chci sezonu zakončit zdravá,“ přeje si česká hvězdička.