WTA

29. výhra ze 33 zápasů. Podmínky byly hodně těžké, referuje Krejčíková

- Radek Štohl

Skvělá jízda letošní sezonou pokračuje. Barbora Krejčíková na prestižním turnaji v Indian Wells v úterý ráno postoupila do osmifinále dvouhry, talentované Američance Amandě Anisimovové nechala pouhých pět gemů. Krejčíková tak po 29. výhře z posledních 33 zápasů o čtvrtfinále zabojuje proti Paule Badosaové.

Krejčíková v hlavní soutěži BNP Paribas Open startuje vůbec poprvé v kariéře. Po volném losu v úvodním kole ve svém prvním zápase na turnaji ve třech sadách přehrála Zarinu Dijasovou 6:4, 3:6, 6:1. O poznání těžší soupeřku vyzvala v úterý nad ránem. Proti Amandě Anisimovové paradoxně měla méně práce.

Třetí nasazené hráčce turnaje vyšel nástup do zápasu fantasticky. V úvodních dvou gemech na returnu vybojovala dva brejky, na podání ztratila jediný fiftýn a rychle vedla 4:0. Dokonce se mohla dostat do vyššího náskoku, nedokázala však zužitkovat dva brejkboly v řadě. Úvodní sadu přesto po necelé půl hodině hry ovládla 6:2.

Rovněž ve druhé sadě se česká tenistka ujala vedení 4:0. V šestém gemu sice poprvé v utkání přišla o servis, za stavu 5:3 na returnu však zužitkovala druhý mečbol. I díky deseti vítězným úderům za 71 minut hry postoupila do osmifinále.

„Bylo to velmi náročné. Hodně foukalo, bylo chladno. Navíc jsme na zápas musely dlouho čekat. Snažila jsem se však předvádět svoji hru a nevytvářet příliš nevynucených chyb,“ měla pětadvacetiletá tenistka jednoznačnou taktiku.

Po regeneraci a potřebném spánku bude už muset vymýšlet taktiku na další zápas – v osmém čtvrtfinále dvouhry probíhající sezony vyzve čtvrtfinalistku letošního French Open Paulu Badosaovou. Španělka měsíc před Roland Garros porazila Krejčíkovou v prvním kole Madridu 6:1, 7:5.

„Paula je jednou z mých oblíbených tenistek. Zajisté to bude skvělý zápas. Už se moc těším, až si proti ní zahraji,“ vyhlíží Barbora Krejčíková zápas o čtvrtfinále.