Kvitová ukončila sezonu, bude léčit bolístky. Pořád mám zápal a chuť hrát, ujišťuje

- Filip Lefenda

Petra Kvitová prohrála ve třetím kole podniku v Indian Wells s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou a sezona pro ni předčasně skončila. „Byl to vyčerpávající rok. Chci si dopřát pár týdnů odpočinku navíc,“ vysvětlovala jedenáctá hráčka planety na pozápasové tiskové konferenci.

Kvitová ztratila v nervózním utkání celkem šestkrát servis a nakonec podlehla dvojnásobné turnajové šampionce za hodinu a 49 minut 5:7 a 4:6.

„Tohle je pro mě konec sezony. A abych řekla pravdu, jsem za to ráda. Byl to opravdu vyčerpávající rok,“ přiznala Kvitová při dotazech novinářů.  

„Od doby, kdy vypukla pandemie covidu-19, je to těžké úplně pro všechny. Moje tělo zátěž nesnáší moc dobře. Proto končím sezonu už teď. Chci si dopřát pár týdnů odpočinku navíc a vyléčit všechny bolístky,“ přiblížila jednatřicetiletá Češka své rozhodnutí.

Rodačka z Bílovce si během letošního kalendářního roku došla v katarském Dauhá pro celkově 28. titul kariéry. Ve finále tehdy zničila Španělku Muguruzaovou, které povolila pouhé tři uhrané gemy. Dvakrát si na okruhu WTA zahrála semifinále, a sice na trávě v německém Bad Homburgu a minulý měsíc na domácím halovém podniku v Ostravě. Na grandslamech bylo nicméně jejím maximem „jen“ třetí kolo z US Open.

„Podobné sezony, jako byla tahle, už jsem zažila. Měla jsem lepší roky, ale není to konec světa. Zvládla jsem vyhrát jeden turnaj,“ ohlížela se žebříčkově třetí nejlepší Češka za svým letošním působením.

Nyní už bude hledět před sebe. „Pořád v sobě mám chuť hrát, což je v tomhle věku obzvlášť důležité. Bez zápalu už by to nešlo. Stále ho cítím a to je skvělé,“ dodala Kvitová.