Neridé Indoor Prague Open: Skvělý Poljakův den! V singlu postoupil do finále, s Paulsonem vyhrál čtyřhru

- Redakce

Náročný program čekal v sobotu na Neridé Indoor Prague Open na Davida Poljaka. Český tenista si zahrál na domácím turnaji o postup do finále dvouhry a posléze také o titul ve čtyřhře. V obou soutěžích byl úspěšný. V singlu se mu povedlo ve dvou setech porazit Tobiase Simona z Německa. V deblu pak spolu s Andrewem Paulsonem porazili své krajany Filipa Dudu s Adamem Pavláskem.

Sobotní den zahájil pětadvacetiletý David Poljak úspěšně a na domácím halovém turnaji ITF vybojoval postup do finále dvouhry. Turnajová osmička si v semifinále poradila s šestým nasazeným Tobiasem Simonem z Německa, kterého porazila ve dvou setech 7:6(5), 6:4.

Poljak se v utkání opíral zejména o výborný servis, když soupeři nabídl pouze jeden brejkbol a ten navíc odvrátil. Sám se na returnu prosadil poprvé a naposledy ve třetí hře druhého setu a tuto výhodu jednoho servisu si donesl až do samotné koncovky.

V nedělním finále se utká s Uzbekem Chumojunem Sultanovem, který porazil ve třech setech Tima Stoddera 4:6, 6:3, 7:5.

Odpoledne pak Poljak vybojoval i deblový titul. Ve finále spolu s Andrewem Paulsonem porazili své krajany Filipa Dudu s Adamem Pavláskem 7:5, 6:1.

Semifinále dvouhry
Timo Stodder (GER, 690.) – Chumojun Sultanov (UZB, 428.) 6:4, 3:6, 5:7
Tobias Simon (GER, 455.) – DAVID POLJAK (473.) 6:7(5), 4:6

Finále čtyřhry
PAULSON, POLJAK – DUDA, PAVLÁSEK 7:5, 6:1