Čtyřhra v Indian Wells: Krejčíková a Siniaková narazí na Švýcarky, Peschkeová na kamarádky

- Marek Bartošík

Zatímco ve dvouhře na BNP Paribas Open v Indian Wells bude zápolit sedm Češek, v soutěži čtyřhry se jich představí šest. Nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zahájí svou misi zajímavým soubojem se Švýcarkami Viktorijou Golubicovou a Jil Teichmannovou. Pikantní střetnutí čeká na Květu Peschkeovou, která nastoupí po boku Nizozemky Arantxy Rusové proti svým kamarádkám a zároveň bývalým parťačkám Američance Nicole Melicharové-Martinezové a Nizozemce Demi Schuursové. V akci budou také Marie Bouzková s Lucií Hradeckou a Renata Voráčová s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Poprvé od grandslamového US Open, kde překvapivě vypadly už v prvním kole, se Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková objeví bok po boku na dvorci. Jejich úvodními soupeřkami v Indian Wells budou Švýcarky Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová. Utkání může teoreticky sloužit jako generálka před BJKC v Praze, jelikož všechny čtyři tenistky figurují v sestavách svých kapitánů (Česká republika a Švýcarsko jsou společně s Německem v základní skupině D).

Krejčíková se Siniakovou chtějí v Indian Wells navázat na předloňské finále, kde je zastavily Elise Mertensová a Aryna Sabalenková. Hvězdné české duo letos ovládlo už čtyři turnaje včetně Roland Garros a olympiády v Tokiu.

Vysoké cíle budou mít v kalifornské poušti také Marie Bouzková a Lucie Hradecká. Češky začaly spolupracovat teprve letos v dubnu (naplno v červnu), nicméně na kontě už mají dva tituly (Birmingham, Praha), jedno finále (Charleston) a dvě grandslamová čtvrtfinále (Wimbledon, US Open).

Bouzková a Hradecká se nacházejí v letošním pořadí deblových párů na 15. místě. Na elitní osmičku, zaručující účast na Turnaji mistryň neboli WTA Finals v mexické Guadalajaře, jim schází 759 bodů. Na šampionky BNP Paribas Open čeká hned 1000 bodů. Sympatické české duo začne turnaj soubojem proti Japonce Nao Hibinové a Polce Alicji Rosolské.

Potvrdit parádní formu z Chicaga, kde po boku Němky Andrey Petkovicové oslavila titul, bude chtít Květa Peschkeová. Stálice na okruhu WTA tentokrát spojila síly s Arantxou Rusovou, s níž se pokusí překvapit nasazené pětky Nicole Melicharovou-Martinezovou a Demi Schuursovou. Populární Peschkeová slavila s oběma soupeřkami v nedávné minulosti trofeje. Zároveň tuto kvalitní dvojici dokázala společně s Petkovicovou minulý týden porazit v semifinále Chicago Fall Tennis Classic.

V případném druhém kole můžou Peschkeová a Rusová potkat Renatu Voráčovou a Irinu-Camelii Beguovou. Česko-rumunská dvojice by ale nejprve musela vyzrát na mladičké kanadsko-americké duo Leylah Fernandezová, Cori Gauffová.

K hlavním favoritkám deblové soutěže na letošním BNP Paribas Open patří kromě Krejčíkové a Siniakové nasazené dvojky a wimbledonské šampionky Su-wej Sie z Tchaj-wanu a Elise Mertensová z Belgie či vítězky pěti letošních turnajů Japonky Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová.

Kompletní los ženské čtyřhry naleznete zde.
Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.