Los WTA Indian Wells: Plíšková je nasazenou jedničkou. Siniaková na úvod vyfasovala legendu

- Marek Bartošík

Sedm českých tenistek se představí v hlavní soutěži dvouhry letošního BNP Paribas Open v Indian Wells (6.–17. října). Nejvýše nasazenou hráčkou akce kategorie WTA 1000 bude při absenci Ashleigh Bartyové a Aryny Sabalenkové světová trojka Karolína Plíšková, která má na úvod volný los. Mezi nasazenými hráčkami, jež se objeví až ve druhém kole, jsou taktéž Barbora Krejčíková a Petra Kvitová. V pavouku figurují i Marie Bouzková, Tereza Martincová a Kateřina Siniaková, přičemž poslední zmíněná vyzve v prvním kole Belgičanku Kim Clijstersovou.

Ze sedmičky českých tenistek znají své úvodní soupeřky na klání v kalifornském Indian Wells zatím pouze tři. Kateřina Siniaková (53. v žebříčku WTA) narazí na čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Kim Clijstersovou (-), která po svém comebacku na tour zatím nevyhrála ani jeden ze čtyř zápasů. Osmatřicetiletá Belgičanka zahájila letošní sezónu teprve minulý týden v Chicagu, kde nestačila na Tchajwanku Su-wej Sie (3:6, 7:5, 3:6). Na vítězku atraktivního souboje čeká ve druhém kole hvězdná Němka Angelique Kerberová (15.).

Stále se lepšící Tereza Martincová (52.) se při svém debutu v hlavní soutěži tzv. „pátého grandslamu“ střetne s americkou divokou kartou Ashlyn Kruegerovou (609.). Jestliže potvrdí roli favoritky, vyzve ukrajinskou favoritku Elinu Svitolinovou (7.).

Stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová (37.) vykročí za obhajobou předloňského čtvrtfinále (loni se turnaj nekonal) proti Švýcarce Viktoriji Golubicové (46.), která mimochodem figuruje stejně jako dvaadvacetiletá Češka v nominaci pro listopadový Pohár Billie Jean Kingové v Praze. V případném druhém kole by se Vondroušová utkala se světovou devítkou Mariou Sakkariovou z Řecka.

Marie Bouzková (93.), která se po parádním úvodu sezóny výsledkově spíše trápí, narazí v prvním kole na jednu z kvalifikantek. Její další soupeřkou by byla Estonka Anett Kontaveitová (20.), tedy šampionka nedávného J&T Banka Ostrava Open.

Turnajová jednička Karolína Plíšková (3.) má stejně jako zbylých 31 nasazených hráček v úvodní rundě volný los. V té druhé změří síly s Američankou Catherine McNallyovou (142.), nebo Číňankou Saj-saj Čeng (89.).

Soupeřka nasazené trojky Barbory Krejčíkové (5.) vzejde z mače mezi Japonkou Nao Hibinovou (121.) a zatím neznámou kvalifikantkou. A konečně turnajová sedmička Petra Kvitová (11.) zahájí své tažení buď proti Nizozemce Arantxe Rusové (68.), nebo kvalifikantce.

Hlavní soutěž ženské části turnaje BNP Paribas Open začne ve středu 6. října a vyvrcholí v neděli 17. října. Na vítězku klání, jehož se zúčastní hned 96 tenistek, čeká 1000 bodů do žebříčku WTA. Dosud poslední konaný ročník ovládla v roce 2019 Kanaďanka Bianca Andreescuová (21.), která se může letos v potenciálním osmifinále potkat s Karolínou Plíškovou.