Dočasná náhrada? Raducanuovou povede v Indian Wells bývalá britská jednička

- Michal Hladký

Poté, co osmnáctiletá Emma Raducanuová šokovala tenisový svět a ovládla US Open, rozvázala pracovní poměr se svým trenérem Andrewem Richardsonem. Od té doby hledá alespoň dočasnou náhradu, kterou našla na turnaji v Indian Wells. Tam ji bude koučovat Jeremy Bates, dvojnásobný grandslamový vítěz ve smíšené čtyřhře.

Deník The Guardian uvedl, že spolupráce Emmy Raducanuové a Jeremyho Batese by měla být jen dočasná. Dále dodal, že by britská vycházející hvězda neměla angažovat stálého trenéra před koncem letošní sezony.

Devětapadesátiletý trenér má za sebou úctyhodnou hráčskou kariéru. Jeho singlovým maximem bylo 54. místo, přičemž v letech 1989 až 1994 byl britskou mužskou jedničkou. Nicméně na grandslamech většího úspěchu ve dvouhře nedosáhl, nejdále dokráčel v letech 1992 a 1994 na Wimbledonu do čtvrtého kola.

O poznání lepší bilancí však Bates disponuje v jiných disciplínách. V roce 1988 si zahrál na Australian Open finále čtyřhry, o tři roky později tam pak ovládl turnaj smíšených dvojic. V mixu triumfoval i na domácím travnatém grandslamu v roce 1987.

Jeremy Bates bude mít ovšem v Indian Wells jinou prioritu, a to dovést k úspěchu svou svěřenkyni Katie Boulterovou. Britská tenistka se nachází v žebříčku WTA na 155. pozici, přičemž dnes ve 20:00 nastoupí do svého úvodního kvalifikačního zápasu proti domácí Reese Brantmeierové.

Pětadvacetiletá tenistka si zahrála na zmíněném turnaji kategorie WTA 1000 jen jednou, a to před dvěma lety, kdy skončila ve druhém kole kvalifikace. Pro Raducanuovou se jedná o premiérovou účast.