Vondroušovou zradilo zdraví. Před semifinále v Chicagu se odhlásila

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová předváděla na turnaji v Chicagu skvělé výkony a živila naději na postup do prvního finále na okruhu WTA od června 2019. Kvůli zažívacím problémům se však před semifinálovým duelem se světovou devítkou Garbine Muguruzaovou musela z turnaje odhlásit.

Informaci o nečekaných zdravotních problémech české tenistky oznámili pořadatelé Chicago Fall Tennis Classic.

„Bohužel se musím z dnešního zápasu odhlásit,“ vzkázala jejich prostřednictvím Vondroušová, která se v Chicagu probojovala do druhého semifinále v řadě a navázala na svůj úspěch z turnaje v Lucemburku. „S tenisem, který jsem tady předváděla, jsem spokojená. Chci poděkovat všem pořadatelům za to, jak se tu o nás starali, a fanouškům za všechnu jejich podporu.“

Vondroušová na turnaji v Chicagu zvládla první tři zápasy bez ztráty setu a postupně vyřadila Ajlu Tomljanovicovou, Anastasii Pavljučenkovovou a Jil Teichmannovou. V pátečním čtvrtfinále pak svedla dramatickou bitvu s domácí Danielle Collinsovou, kterou porazila po obratu 6:7(4), 6:0, 7:6(3).

Ač ji do semifinále proti Garbine Muguruzaové nepustily zažívací obtíže, její celkový výsledek v Chicagu jí i tak pomůže ve světovém žebříčku k posunu. Ze 41. místa si polepší na 35. pozici.