VIDEO: Polský čaroděj vyučoval. Takto na síti zesměšnil soupeře

- Filip Lefenda

Na probíhajícím turnaji ve francouzských Métách patří k hlavním hvězdám. Třináctý hráč žebříčku Hubert Hurkacz vítězí ve dvouhře i čtyřhře. V párové disciplíně se navíc blýskl famózním vítězným úderem na síti.

Hurkacz vstoupil do halového podniku ATP v Métách dominantně. Po hladké výhře 6:2 a 6:3 prolétl muž, jenž měl coby nejvýše nasazený hráč turnaje v úvodním kole volný los, už do čtvrtfinále. Soupeřem mu byl domácí Lucas Pouille, tím dalším pak bude Andy Murray.

Více pozornosti na sebe ovšem upoutal čtyřiadvacetiletý rodák z Vratislavi ve čtyřhře. V té startuje poprvé od roku 2016 po boku krajana Jana Zielinského, aktuálně 119. hráče deblového žebříčku ATP. Po výhře dvakrát 6:3 nad dalším Polákem Walkowem a Slovákem Zelenayem zaskočili oba jmenovaní i rakouské deblové specialisty Maracha s Oswaldem, kteří byli na akci nasazenými trojkami.

Polský pár potřeboval na postup do semifinále znovu pouhé dva sety. A kdo zápas sledoval, ví dobře proč. Zejména hvězdný Hurkacz byl na dvorci k nezastavení. Skvěle to dokumentuje i hojně sdílená výměna, na které je polský „kouzelník“ zachycen při parádních volejích na síti. Jeho reakce se marně snažil pokořit velezkušený Oswald, tvrdě ale narazil. Vítěz dubnové tisícovky v Miami si jej vychutnal neskutečným winnerem zahraným z otočky a zády k síti.