Moneta Pardubice Open: Staněk padl v těsném čtvrtfinále. Končí i Nejedlý

- Redakce

Na antukovém turnaji ITF v Pardubicích s dotací 25 tisíc dolarů byla v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu si o postup mezi čtyři nejlepší účastníky nejprve zahrál Robin Staněk (na snímku), který ale nestačil na Ukrajince Vanshelboima ve třech setech. O místenku v semifinále marně usiloval také Pavel Nejedlý, nad jehož síly byl Němec Squire. Do deblového finále se probojovali výhradně čeští hráči – Antonín Bolardt s Andrewem Paulsonem a Filip Duda s Adamem Pavláskem.

Nejedlý získal ve čtvrtfinále jen čtyři gemy
Po Robinovi Staňkovi končí na antukovém turnaji ITF v Pardubicích také poslední český zástupce ve dvouhře Pavel Nejedlý (597.). Osmadvacetiletý domácí tenista podlehl ve čtvrtfinále za rovnou hodinu a půl hry německému soupeři Henrimu Squireovi (758.) 1:6 a 3:6.

Staněk prohrál čtvrtfinálovou bitvu
Dlouhé dvě hodiny a 44 minut se pral Robin Staněk (624.) o postup do semifinále antukového turnaje ITF v Pardubicích, nakonec ale padl s ukrajinskou nasazenou pětkou Ericem Vanshelboimem (500.) 7:6(2), 5:7 a 3:6. Staněk si tak na své druhé letošní semifinále ve dvouhře bude muset počkat.

V pardubickém finále jsou i Duda s Pavláskem
Finále čtyřhry na antukové akci ITF v Pardubicích bude mít ryze české obsazení. Antonína Bolardta a Andrewa Paulsona doplnili v souboji o titul Filip Duda a Adam Pavlásek, kteří porazili nasazené jedničky Ukrajince Erica Vanshelboima a Itala Alexandera Weise po necelé hodině dvakrát 6:3.

Bolardt a Paulson jsou v deblovém finále
Antonín Bolardt a Andrew Paulson si zahrají o deblový titul na antukovém podniku ITF v Pardubicích. Čeští tenisté v pátečním semifinále přehráli své krajany Jana Jermáře a Štěpána Pecáka po 64 minutách 6:3 a 6:4. K úspěchu v obou setech jim stačil vždy jediný brejk, sami si podrželi všechna svá podání (odvrátili oba brejkboly soupeřů).

Čtvrtfinále dvouhry
ROBIN STANĚK (624.) – Eric Vanshelboim (UKR, 500.) 7:6(2), 5:7, 3:6
Alexander Weis (ITA, 558.) – Maciej Rajski (POL, 859.) 6:3, 2:0 skreč Rajski
Henri Squire (GER, 758.) – PAVEL NEJEDLÝ (597.) 6:1, 6:3
Filip Misolic (AUT, 461.) – Luca Nardi (ITA, 526.) 6:1, 6:3

Semifinále čtyřhry
BOLARDT, PAULSON – JERMÁŘ, PECÁK 6:3, 6:4
Vanshelboim (UKR), Weis (ITA) – DUDA, PAVLÁSEK 3:6, 3:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Vanshelboim (UKR), Weis (ITA) – M. Podžus (LAT), Rajski (POL) bez boje