Podezření na únavovou zlomeninu se nepotvrdilo, řekla posmutnělá Kvitová

- Daniel Kubelka, Jan Vojkůvka

Sobotní porážka s Caroline Garciaovou pro ni nebyla vůbec příjemnou událostí, o to více umocněnou tím, že ji od turnaje v Ču-chaji trápí drobnější zdravotní komplikace. V neděli si tak chtěla spravit náladu a vybojovat pro svůj tým důležitý bod, nakonec je však vše jinak a Petra Kvitová do nedělního programu nezasáhne.

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku - „Poslední dva dny v Číně mě začala trochu bolet noha, proto přišel včera na kurt pan Kolář, a zhoršovalo se to. Přijela jsem sem (do Štrasburku) a jela jsem na magnetickou rezonanci, jelikož bylo podezření na únavovou zlomeninu, což se naštěstí nepotvrdilo,“ vysvětluje Kvitová své obtíže, které se v průběhu čínského turnaje zhoršovaly a z toho důvodu první dny ve Francii česká tenistka prakticky vůbec netrénovala. „Během zápasu jsem to dirigovala, ale ke konci zápasu už jsem to cítila hodně. Chyběla mi výbušnost, jak jsem celý týden nemohla nic dělat a cvičila jsem jen vršek. Projevilo se to na hře, že mi chyběl timing, nebyla jsem si úplně jistá.

Kdybych tam hrála ještě tři nebo čtyři zápasy, tak se to mohlo stát,“ upozornila Kvitová. „Ve čtvrtek jsem si byla trochu piknknout, v pátek jeden trénink s Kájou a rozhodlo se, že se to půjde zkusit. Vezmu si prášky na bolest a půjdu hrát. Byla jsem připravena, že to bude bolet, ale ke konci zápasu jsem to zase začala trochu víc cítit a dnes ráno to bylo ještě horší,“ pokrčila smutně rameny.

Kvitová, jež v posledních týdnech byla ve skvělé formě, tak do Štrasburku nepřijela v optimálním rozpoložení a zápas s Garciaovou byl výrazně ovlivněn jejím zraněním, které ji nepustilo do závěrečné dvouhry, v níž ji nahradila Barbora Strýcová. Česká tenistka se svěřila s tím, že ji čeká minimálně 14 dní odpočinku, přičemž prozatím není úplně jisté, zdá má kostní edém, či v čem je problém. To více napoví další vyšetření.

Noha byla v takovém stavu, kdy jsem o ni věděla, ale nebylo to tak hrozné jako dnes,“ povzdechla si česká dvojka, která přiznává, že více vládla její touha hrát než účast ve finále vzdát, přičemž věřila, že pár dní odpočinku, které si po příjezdu do Francie naordinovala, ji pomohou trable překonat. Před nedělním programem však už nebylo možné o ničem diskutovat, Petra musela přenechat své místo spoluhráčce. „Bylo to strašně těžké rozhodnutí. Já řekla svoje pocity a s panem Kolářem jsme se domluvili, že prášky, které by mi dal, by sice pomohly, ale v určitých chvílích, kdy v noze píchne, to neovlivní. Kost je nějaká zduřelá a tlačí,“ vysvětlila.

Problém v pravém nártu ji při hře ovlivňuje více, než by se při prvotním pohledu mohlo zdát. „Nejvíce to bolí při chůzi a někdy kulhám. Při servisu, když se odrážím a dopadám. A při returnu nebo bekhendu v pozicích, kdy se musím pořádně z té nohy odrazit.

Je lepší, aby šla hrát Bára, která je ready, než abych tam šla já a s druhým gemem mě to začalo bolet. Řekla jsem kapitánovi, že nejsem stoprocentně přesvědčená, že to dám, takže je lepší tam nechodit,“ podotkla Kvitová.