Pohár Billie Jean Kingové: Krejčíková a Siniaková potvrdily účast, pořadatelé zveřejnili ceny vstupenek

- Marek Bartošík

Až za necelých šest týdnů vypukne v Praze 1. ročník Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové, nebudou u toho scházet ani Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Obě tenistky, které mají jistý start i na Turnaji mistryň, s předstihem potvrdily svou účast kapitánovi české reprezentace Petrovi Pálovi. Zástupci Českého tenisového svazu na dnešní tiskové konferenci také informovali o cenách vstupenek, divácké kapacitě či zvoleném povrchu pro blížící se střetnutí nejlepších tenistek planety.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková oslavily na letošním Roland Garros svou třetí grandslamovou trofej ve čtyřhře, na tokijské olympiádě získaly pro Českou republiku zlato a chybět nebudou ani na Poháru Billie Jean Kingové v Praze, který se uskuteční od 1. do 6. listopadu. Kdo je v maximálně pětičlenném výběru českého nehrajícího kapitána Petra Pály doplní, se dozvíme v pondělí 4. října.

Naopak zcela jasno už je o cenách vstupenek, jejichž prodej začne v sítích Ticketportal a Ticketmaster 6. října ve 12 hodin. Celodenní vstupenka do horního prstence O2 areny bude stát na základní skupiny 890 Kč, do dolní části pak 2 290 Kč. Čtyřdenní balíček vyjde na 1 960, respektive 4 960 Kč. Do vedlejší haly O2 universum bude jednotná cena 990 Kč za den. Lístky na obě páteční semifinále budou stát celkem 1 490 a 3 990 Kč, sobotní finále od 16 hodin vyjde na 1 190 a 2 990 Kč. Všechny vstupenky jsou s možností opakovaného vstupu.

„Pořádání takové akce je i kvůli hygienickým opatřením velmi nákladné. Šli jsme však cestou rozumných cen, protože chceme plné ochozy. Nejlevnější celodenní vstupenka vyjde na 890 korun a divák uvidí až šest zápasů,“ uvedl prezident ČTS Ivo Kaderka. Každý dílčí souboj totiž zahrnuje dvě singlová a jedno deblové utkání.

Zatímco v O2 areně bude kapacita 12 tisíc míst, do O2 universum můžou zavítat až dvě tisícovky fanoušků. Vstup na akci se bude řídit aktuálně platnými epidemiologickými opatřeními. „Turnaj se musí podle smlouvy odehrát, i kdyby se muselo v nejhorším případě hrát bez diváků, což je ale naprosto nepravděpodobné,“ poznamenal Kaderka.

Na to, aby se vše stihlo v pořádku připravit, aktuálně dohlíží čtyřicetičlenný částečně mezinárodní organizační tým pod vedením Vojtěcha Flégla.

„Hrát se bude s míči Dunlop na povrchu Rebound Ace, který byl původně připraven pro neuskutečněný turnaj v Budapešti. Celý kurt vznikne jako skládačka za pouhých šest hodin,“ informoval Flégl.

Hráčky z celkem dvanácti účastnických reprezentací budou mít možnost trénovat od pátku 29. října, ubytované budou v hotelu Hilton. „V každém patře budou bydlet dva týmy. Každý z nich bude mít vlastní restauraci, aby se navzájem nepotkávaly,“ sdělil Flégl.

Zápasy se budou hrát ve dvou časech – dopolední začnou vždy od 10:30 a odpolední po jejich dohrání, nejdříve však v 17 hodin. Česká reprezentace nastoupí ve skupině D nejprve v pondělí 1. listopadu proti Německu a poté ve čtvrtek proti Švýcarsku, v obou případech budou naše tenistky hrát odpoledne.

Složení základních skupin

Skupina A: Francie, Rusko, Kanada
Skupina B: Austrálie, Bělorusko, Belgie
Skupina C: USA, Španělsko, Slovensko
Skupina D: Česká republika, Německo, Švýcarsko