Odpočatá Siniaková se těší na Ostravu. A Turnaj mistryň? Jsem zaskočená, netají

- Marek Bartošík

Velmi náročné měsíce má za sebou Kateřina Siniaková, která se v Ostravě připravuje na vstup do tamního halového turnaje kategorie WTA 500. První soupeřkou tenistky z Hradce Králové bude v úterý krajanka Tereza Martincová, jež obdržela stejně jako Siniaková divokou kartu do hlavní soutěže. „Terka má výbornou sezónu, takže očekávám těžký zápas. Samozřejmě je škoda, že se to sešlo takhle, ale aspoň bude jedna z nás v dalším kole,“ uvedla na tiskové konferenci Siniaková, jež stále nemá jasno o programu pro zbytek roku.

Deblový triumf na Roland Garros i olympijských hrách v Tokiu nebo třeba singlové finále v Bad Homburgu už si v letošní sezóně připsala Kateřina Siniaková. A pětadvacetiletá Češka chce přidat další úspěch na „pětistovce“ J&T Banka Ostrava Open.

„Poslední kvartál se mi vydařil, sezónu hodnotím kladně. Na turnaj se moc těším. Jsem ráda, že můžu pobýt v České republice a že budu hrát před domácím publikem,“ líčila 50. hráčka singlového žebříčku WTA.

Bezprostředně po svém působení na US Open, kde vypadla ve druhém kole dvouhry a prvním kole čtyřhry, si Siniaková užila volný týden s rodinou a nejbližšími. Poté už ji čekal týden vyplněný trénováním před největším ženským turnajem na českém území.

„Myslím, že mi pauza hodně pomohla, načerpala jsem energii, cítím se teď dobře. Doufám, že to předvedu i na kurtu a že se mi bude dařit,“ hlásila Siniaková, jež bude v Ostravě zápolit pouze v singlu.

„S Bárou (Krejčíkovou) jsme se hned domluvily, že tady hrát nebudeme. Zvažovala jsem, že si zahraju debl s někým jiným, ale pak z toho sešlo,“ objasnila světová deblová trojka.

Ačkoliv toho Siniaková letos stihla už opravdu hodně, stále před ní zůstává několik obrovských výzev. Kromě prestižního klání v Ostravě se ještě uskuteční velký turnaj v Indian Wells (od 6. října), finále Billie Jean King Cupu v Praze (1.–6. listopadu) a Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře (od 10. listopadu).

Siniaková má po boku deblové parťačky Krejčíkové jistý start na Turnaji mistryň. A místo v nominaci pro pražský Billie Jean King Cup by jim jistě rád našel i kapitán české reprezentace Petr Pála.

„S Bárou jsme to teď úplně neřešily. Ona si užívá volno, já se soustředím na Ostravu. Jsme domluvené, že spolu budeme hrát debl v Indian Wells. A pak se uvidí. Určitě se o tom pobavíme, ale ne teď,“ zmínila Siniaková, která by v ideálním případě ráda odehrála jak Billie Jean King Cup, tak Turnaj mistryň.

Rozdíl mezi Prahou a Guadalajarou však činí respekt nahánějících sedm hodin časového posunu a přibližně 1300 metrů nadmořské výšky.

„Bude to náročné,“ uvědomuje si česká reprezentantka. „Nikde není dáno, jak dlouho budeme v Praze hrát, jak se to celé sejde. Kdybych hrála oba turnaje, dělala bych maximum, abych byla připravena. Z umístění Turnaje mistryň jsem hodně zaskočená. Budu se s tím snažit co nejvíc poprat,“ doplnila.