Jablonec nad Nisou Open: Malečková udolala Kladivovou a slaví jubilejní 10. trofej

- Redakce

Do souboje o singlovou trofej se na turnaji ITF v Jablonci nad Nisou probojovaly dvě české tenistky. Úspěšnější nakonec byla favorizovaná Jesika Malečková (na snímku), která ve finále akce s dotací 25 tisíc dolarů udolala kvalifikantku Anetu Kladivovou ve třech setech. Malečková tak poprvé od září 2019 slaví titul ze dvouhry.

Turnajová šestka Jesika Malečková (326.) slaví titul na antukové akci ITF v Jablonci nad Nisou! Sedmadvacetiletá Češka ve finále přehrála o šest let mladší kvalifikantku Anetu Kladivovou (1080.) po dvou hodinách a 17 minutách boje 6:2, 2:6 a 6:2.

„Mám velkou radost. Předtím se mi v sezóně nepovedlo pár výsledků, ale zůstala jsem pozitivní a makala dál. Jsem ráda, že se výsledky dostavily,“ hodnotila své vítězství Malečková, pro niž nebyla cesta za trofejí jednoduchá, avšak byla úspěšná. „Každý turnaj, každý zápas je těžký, 32 hráček a všechny chceme vyhrát, žádná vám nedá jediný míč zadarmo,“ podotkla.

Úvodní dva fiftýny utkání sice získala Kladivová, nicméně hned v prvním gemu ztratila podání. Malečková si tuto výhodu držela, v sedmé hře navíc proměnila ještě jeden brejkbol. Sama naopak jednu příležitost mladší soupeřky odvrátila.

Začátek druhého dějství vyšel o poznání lépe Kladivové, jež se hned ve druhém gemu radovala z brejku. Sama si svá podání držela, když vymazala oba brejkboly zkušenější soupeřky. Sadu uzavřela dalším úspěchem na returnu.

Malečková sice zahájila rozhodující set brejkem, Kladivová ale rychle srovnala na 1:1. Zkušenější z českých tenistek nicméně proměnila další brejkbol hned ve třetí hře a poté odskočila do vedení 3:1. Malečková nadále držela svůj náskok, v sedmé hře dokonce získala výhodu dvojitého brejku. Finále posléze bez potíží dohrála při svém servisu.

Šampionka si díky svému desátému singlovému triumfu v kariéře připíše 50 bodů do žebříčku WTA. Spokojená může být i finalistka Kladivová, jež obdrží 30 bodů. Obě české tenistky si tak po započtení nového bodového přídělu ve světovém pořadí výrazně polepší.

Finále dvouhry
ANETA KLADIVOVÁ (1080.) [Q] – JESIKA MALEČKOVÁ (326.) [6] 2:6, 6:2, 2:6