J&T Banka Ostrava Open: Hlavní soutěž rozlosována. Kvitová má volno, domácí divoké karty proti sobě

- Jan Vojkůvka

Los hlavní soutěže J&T Banka Ostrava Open, který se týkal i čtyř českých tenistek, je úspěšně dokončen. Příznivcům Terezy Martincové a Kateřiny Siniakové, obou domácích divokých karet, ale příliš radost neudělal. Svedl je totiž proti sobě hned v prvním kole. Petra Kvitová jako druhá nasazená má v úvodním kole volný los, Karolína Muchová se soupeřku teprve dozví.

Los se s českými divokými kartami zrovna nemazlil a v hlavní soutěži, která v Ostravě odstartuje v pondělí, postavil Martincovou se Siniakovou proti sobě. Bude to už počtvrté, co se obě hráčky spolu na kurtu střetnou.

Dosavadní bilanci má lepší Siniaková, která vyhrála halové duely v Nantes a v roce 2016 v rámci domácí extraligy. V roce 2019, rovněž v české extralize, se naopak radovala Martincová.

V prvním kole ostravského turnaje se představí také Karolína Muchová. Nasazená osmička ovšem prozatím svou soupeřku nezná, jelikož ta vzejde z kvalifikačních bojů. Boje o místo v hlavní soutěži budou zakončeny v neděli.

Přímo do 2. kola byla jako turnajová dvojka nasazena Petra Kvitová. Její soupeřka pro osmifinále vzejde ze zápasu mezi Francouzkou Caroline Garcíaovou a Španělkou Paulou Badosaovou.

Volný los v úvodním kole mají také nasazená jednička Iga Šwiateková, trojka Belinda Bencicová a čtyřka Maria Sakkariová.

Kompletní los naleznete zde.