Famózní mladík! Po úspěšném US Open rozdrtil španělského specialistu

- Radek Štohl

Bývalý nejlepší junior kombinovaného žebříčku Holger Rune (136.) navazuje na úspěšné předchozí měsíce, včetně vydařené kvalifikace US Open a zisku setu proti Novaku Djokovičovi. Na challengeru v polském Štětíně v osmifinále smetl španělského antukáře na jeho oblíbeném povrchu za 68 minut hry dvakrát 6:1.

Osmnáctiletý Rune letos ovládl tři challengerové turnaje, na nedávném US Open se z tříkolové kvalifikace prodral do hlavní soutěže. V prvním kole hned narazil na Novaka Djokoviče, se kterým prohrál 1:6, 7:6(5), 2:6, 1:6. Přechod na antuku nejprve nezvládl, na challengeru v Turíně vypadl na raketě Kamila Majchrzaka.

Tento týden ho však zastihl ve slušné formě. V pondělí nejprve porazil Tara Daniela 6:3, 7:5, dnes smetl bývalého 32. hráče žebříčku dvouhry Pabla Andujara (94.) dvakrát 6:1.

Začátek utkání takové demolici nenapovídal, dánský mladík první brejk získal ve čtvrtém gemu, na což navázal o dvě hry později. Set uzavřel po třetím využitém setbolu.

Ve druhé sadě se rozparádil ještě ve větším stylu, při podání soupeře dokonce uspěl třikrát. Na servisu přišel o pouhých šest fiftýnů, zásluhou čehož za 68 minut slavil postup do čtvrtfinále.

Holger Rune by v dalším zápase mohl narazit na Roberta Carballese Baenu (91.). Španěl hraje zápas s nedávným přemožitelem dánského mladíka Majchrzakem.