WTA

Skvěle! Bouzková porazila Číňanku a přerušila sérii porážek

- Radek Štohl

Marie Bouzková (84.) po měsíci a třech prohrách v řadě slaví vítězství na okruhu WTA dvouhry. Česká tenistka v úvodním kole halového turnaje v Lucemburku zvládla duel s Číňankou Šuaj Čang (49.), kterou přehrála 6:2, 6:7(3), 6:3. Bouzková se o první čtvrtfinále po čtvrt roce utká s Belgičankou Greetje Minnenovou (78.).

Naomi Ósakaová, Rebecca Petersonová a Šuaj Čang byly posledními třemi přemožitelkami Marie Bouzkové. Právě s třetí jmenovanou měla před dnešním vzájemným duelem negativní bilanci 0:2 na zápasy. V Lucemburku ji zlomila.

Bouzková měla parádní nástup do zápasu. Vcelku rychle se po dvou úspěšných gemech na returnu dostala do vedení 5:1, první sadu získala za půl hodiny hry.

Česka ve druhém dějství měla při podání soupeřky hned deset šancí na brejk, ani jednu z nich však nezužitkovala. Jelikož za stavu 5:6 odvrátila tři setboly, šlo se do tiebreaku. Bouzková ve zkrácené hře sice smazala manko minibrejku protihráčky, zbytek setu však už patřil čínské protivnici.

Třiadvacetiletá tenistka se ale zlomit nenechala. Ve třetí sadě za stavu 3:1 sice nedokázala potvrdit brejk, v osmém gemu ale podruhé v setu uspěla na returnu, což ji nakonec dovedlo do osmifinále.

WTA

BGL BNP Paribas Luxembourg Open 2021, Lucemburk (ženy, LUX, 235 238 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
Šuaj Čang (CHN, 49.) – MARIE BOUZKOVÁ (84.) 2:6, 7:6(3), 3:6