Zkrat nasazené jedničky! Od sběrače dostal do rozkroku, pak napálil rozhodčího

- Filip Lefenda

Na challengeru v americkém Cary měl patřit k hlavním favoritům – vždyť byl také na akci nejvýše nasazeným hráčem. Domácí turnaj ale skončil pro Tennyse Sandgrena kuriózně už po pár minutách. V souboji s krajanem Christopherem Eubanksem byl v průběhu teprve druhého gemu diskvalifikován. Co přesně se stalo?

Vítěz předloňského podniku ATP v Aucklandu vstoupil do utkání okamžitým brejkem, který měl následně potvrdit na podání. Skóre už se ale na centrálním dvorci neměnilo. Za stavu 40:40 totiž zasáhl jeden ze sběračů Američana špatně podaným míčkem do rozkroku, což Sandgrena rozlítilo natolik, že zlostným odpalem nešťastně trefil rozhodčího.

Kamery na kurtu situaci v plném rozsahu nezachytily, 103. tenista mužského žebříčku ale později vše vylíčil na Twitteru. „Byl jsem zasažen do rozkroku prudčeji hozeným balonem. Ten jsem odpálil do stěny, od níž se míč odrazil do rozhodčího, který zrovna přecházel na druhou stranu. Byl jsem diskvalifikován,“ napsal Sandgren.

Ten proti verdiktu umpirového rozhodčího, jenž vše neprodleně konzultoval se supervisorem, nikterak neprotestoval. „Aby bylo jasno, tohle byla jednoznačně má chyba,“ uznal sportovně.

Podobný incident se uskutečnil i během loňského US Open. Světová jednička Novak Djokovič tehdy v osmifinále po prohraném gemu zasáhl prudkým odpalem čárovou rozhodčí do krku a byl rovněž diskvalifikován.