Bolí to, říká Kvitová po prohře. S nadějí vyhlíží nedělní duel

- Daniel Kubelka

Petra Kvitová druhý bod na české konto nepřidala a po sobotě je tak stav finálového duelu Fed Cupu s Francií vyrovnaný 1:1. Čtyřnásobná vítězka ženské týmové soutěže ale neztrácí po porážce s Caroline Garciaovou víru v celkový úspěch a již vyhlíží nedělní duel. „Potřebujeme dva body. V neděli nechám na kurtu úplně vše!“ hlásí odhodlaně.

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku 

Jak byste zhodnotila dnešní zápas?

Rozhodně jsem nehrála tak, jak bych si představovala. Kdybych hrála o trochu lépe, tak ten výsledek byl jiný. Na druhou stranu musím říct, že soupeřka měla odpověď na še co jsem zahrála. Rozhodlo se v tiebreaku, tam se to dnes zlomilo. Hrála v zóně, což mě, narozdíl od ní, nepotkalo. Šla si pro vítězství a byla lepší než já.

Ve druhém setu jste ale měla šanci s utkáním něco udělat...

Bohužel mi to o kousek nevyšlo, soupeřka dobře zaservírovala a dotáhla to. Ve druhém setu mi příliš nepomohl servis a to byla hlavní příčina, proč se to nepodařilo.

V průběhu zápasu jste se nechala ošetřovat. Zdravotně jste na tom jak?

Měla jsem jen preventivní tejp, v průběhu zápasu utkání jsem si ho nechala předělat, protože mě tlačil v botě. Je jasné, že tělo je po celé dlouhé sezóně trochu zdevastované. Mělo by to být ale dobré.

V Ču-chaji sis hodně pomáhala podáním, dnes to ale úplně nešlo...

Nešlo mi takřka nic. Chyběl mi správný timing, vždy jsem byla o půl kroku pozadu. Cit pro míč jsem dnes neměla tak, jak bych chtěla.

Jaké bylo čekání na zápas? Karolína hrála takřka čtyři hodiny...

Nijak extra jsem se nerozcvičovala. Mezi zápasy je 20 minut a to bohatě stačí. Jen jsem čekala, až Kája skončí. Byla jsem v dvojnásobných nervech, jak vůči Káje, tak vůči sobě (úsměv). Jsem ráda, že to urvala. Byl to náročný zápas a zvládla to dobře.

Jak dlouho bolí porážka ve Fed Cupu?

Nedokážu říct, jak dlouho to potrvá. Bolí to, to je jasné, navíc je to Fed Cup, který mám moc ráda. Hraju za sebe, za celou zemi, za tým, který se o nás tak hezky stará. Není to nic příjemného, ale vím, že jsem tam nechala všechno.

Je pro vás lepší, že hned druhý den máte šanci tu porážku napravit?

Už jsem to párkrát zažila, kdy jsem první utkání prohrála a pak se mi podařilo vyhrát. Samozřejmě to v hlavě mám a doufám, že to bude v neděli lepší.

Jak byste zhodnotila výkon soupeřek? Vypadají, že je domácí prostředí příliš nestresuje...

Bohužel (úsměv). My to známe, víme, jaké to je hrát doma. Na druhou stranu musím říct, že mi atmosféra nepřišla tak hrozná. Myslím si, že holky to nabudilo.

Zbylo vám na neděli po dlouhé sezóně ještě dost energie? Máte ještě z čeho brát?

Já si myslím, že mám vždycky z čeho brát. Záleží, kolik tam toho ještě je (smích). Něco tam samozřejmě je a všechno to tam v neděli nechám!