Sen o grandslamovém finále zhatilo zranění. Brazilská deblistka skončila v bolestech na zemi

- Jan Vojkůvka

Favorizovaný brazilsko-kanadský pár Luisa Stefaniová a Gabriela Dabrowská se do finále US Open nepodívá. Důvodem vyřazení favorizované dvojice, která ve čtvrtfinále porazila Marii Bouzkovou a Lucii Hradeckou, je zranění Stefaniové. Brazilka v tiebreaku prvního setu během výměny padla v bolestech k zemi poté, co si s největší pravděpodobností podvrtnula koleno.

Bližší informace o zranění Stefaniové prozatím nejsou k dispozici. Brazilka, která musela být z kurtu odvezena na vozíčku a skončila v nemocnici, na twitteru pouze uvedla, že je v pořádku a v nemocnici ji čekají vyšetření, aby se zjistilo, co se přesně stalo.

Stefaniová v jedné z prvních výměn tiebreaku přebíhala u sítě a snažila se rychle uvést své tělo do protipohybu. V tu chvíli se jí ovšem pravá noha zkroutila a pod náporem váhy povolila. Bronzová medailistka z Tokia padla v bolestech na kurt a utkání pro ni i její parťačku Dabrowskou předčasně skončilo.

Pro čtyřiadvacetiletou Brazilku i její o pět let starší kanadskou spoluhráčku se jedná o sportovní tragédii. Pouhý měsíc po započetí společné spolupráce totiž měly na dosah životní úspěch. Na US Open mohly korunovat extrémně vydařenou americkou šňůru, během níž vybojovaly titul v Montréalu a také postoupily do finále v Cincinnati a San José.

Místo nich se do finále amerického grandslamu podívá domácí dvojice Cori Gauffová a Caty McNallyová. Jejich soupeřkami ve finále bude australsko-čínský pár Samantha Stosurová a Šuaj Čang.