Jsem pyšná, jak jsem zápas zvládla, svěřila se Plíšková

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková sehrála proti Mladenovicové svůj nejdelší zápas ve Fed Cupové kariéře, naštěstí s vítězným koncem. Šestá hráčka světa vybojovala pro český tým první, velmi cenný bod!

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku - Nechybělo málo a tento zápas se stal nejdelším utkání v historii Fed Cupu. Nakonec tomu tak nebylo, neboť česká tenisová jednička si dokázala za stavu 15:14 vybojovat tři mečboly!  „I kdybych tu poslední výměnu nedala, tak jsem věřila, že bych utkání dovedla do vítězného konce, neboť jsem měla ještě dva mečboly," uvedla sebejistě Plíšková, které se podařilo využít hned první mečbol a česká radost mohla vypuknout!

Pro obě tenistky se jednalo o extrémně náročné utkání, neboť v závěru sezony jsou hráčky již myšlenkami spíše na dovolené, avšak sama rodačka z Loun uvedla, že únava jí příliš netrápila. „Po fyzické stránce jsem to zvládla v pohodě. Pokud by zápas pokračoval, tak by mi to až tak nevadilo, ale pochopitelně jsem byla velmi ráda, když jsem zápas ukončila," svěřila se aktuálně šestá hráčka světa, která také rovněž přiznala, že si je vědoma toho, že její hra nebyla úplně nejlepší, nicméně hlavní je zisk prvního bodu!

Třetí sada dnešního zápasu se přitom vyvíjela pro Plíškovou velmi dobře, když si vypracovala vedení 5:2. Mladenovicové se podařilo ztrátu stáhnout a na další ztracené podání se čekalo dalších 21 gemů! „Už jsem pomalu nevěděla, co mám udělat, abych Kristinu brejkla. Nakonec to přišlo, rovnou čistou hrou," okomentovala Plíšková dramatický závěr úvodního zápasu  finále Fed Cupu. „Byla to velká úleva, když zkazila poslední míček. Měla jsem pocit, že jsem lepší a že svou šanci dostanu," uvedla česká hrdinka na pozápasové tiskové konferenci. 

Plíškovou rovněž po zápase mrzelo chování její soupeřky, kterou ve třetím setu trápily křeče a hned dvakrát přerušila hru před podáním české tenistky. „Já bych to v životě neudělala, pokud to není nic akutního. Evidentně se nejednalo o nic hrozného, když poté hrála další pět hodin," rozesmála Plíšková přítomné novináře. Rodačka z Loun reagovala na tyto praktiky po svém a za stavu 15:14 si rovněž zažádala o přestávku na toaletu. Hned v následujícím gemu rozhodla o svém vítězství! „Já jsem to prostě zkusila. Musím však přiznat, že pokud by soupeřka neudělala to, co udělala, tak bych nic podobného nepodnikla. Ozvlášť před servisem, to se prostě nedělá. Přijde mi to nehráčské. Ona udělala dvě podobné pauzy před mým servisem," říkala rozzlobeně Plíšková. 

Česká tenistka se musela také vypořádat s bouřlivou atmosférou v Rhénus Sport, avšak dle slov Plíškové to nebylo tak hrozné. „V Rumunsku mi to přišlo horší. Tím, že je zde menší hala, tak mi přišlo, že naši fanoušci byli hodně slyšet."

A jak hodnotí svůj výkon? „Jsem pyšná, jak jsem tento zápas zvládla," zakončila Plíšková.