Finále Wimbledonu, zdravotní trable v závěru sezony. Uspěje Raonic na Turnaji mistrů?

- Jan Havlovic

V tomto týdnu vám postupně představujeme všech osm účastníků letošního Turnaje mistrů. Nyní přichází čas na posledního z nich, bude jím Milos Raonic! Tenista, kterého v závěru letošní sezony trápilo zranění pravého steheního svalu, avšak v Londýně se nakoenc představí!

Kanadský reprezentant vstupoval do letošní sezony v roli světové čtrnáctky, avšak rozhodně neskrýval ambice prodrat se do světové desítky! Do nového kalendářního roku vstoupil Raonic ve velké formě - vyhrál turnaj v Brisbane a probojoval se do semifinále Australian Open, ve kterém prohrál po velké bitvě s Murraym. Už tyto výsledky napovídaly, že se bude jednat o průlomovou sezonu pětadvacetiletého tenisty. 

Raonic potvrdil dobrou formu také v Indian Wells, kde mj. porazil Berdycha i Monfilse a probojoval se do finále. V něm však rodák z černohorské Podgoricy nestačil na světovou jedničku, Novaka Djokoviće. Kanadský tenista poté potvrdil, že se mu na antuce příliš nedaří. V Madridu i v Monte Carlu skončil ve čtvrtfinále, v Římě hned ve druhém kole a na French Open "již" v osmifinále.

To travnatá část sezony vyšla Raonicovi nad očekávání dobře! Kanaďan zvolil, podobně jako Murray, v rámci přípravy na Wimbledon turnaj v Queen´s Clubu, ve kterém se právě Raonic s Murraym utkali v souboji o titul. Úspěšnější byl ve třísetové bitvě britský tenista. Podobný scénář se opakoval i na Wimbledonu, neboť finálové obsazení bylo shodné. I v tomto případě se z vítězství radovala domácí hvězda, která sice vyhrála ve třech setech, avšak utkání to bylo velmi vyrovnané!

 

Enough said... #teammilos

Fotka zveřejněná uživatelem Milos Raonic (@mraonic),Čec 4, 2016 v 3:04 PDT

Svěřenci Riccarda Piattiho nevyšel přechod na tvrdý povrch. Na domácím podniku v Torontu nenaplnil očekávání fanoušků a s turnajem se loučil "již" ve čtvrtfinále po prohře s Monfilsem. V Cincinnati dokráčel ještě o kolo dál - do semifinále, ve kterém nestačil na Murrayho. US Open nezastihlo Raonice v ideální formě, neboť se z turnaje pakoval již ve druhém kole po prohře s Harrisonem.

Na podniku v Pekingu začal Raonice trápit bolavý kotník, kvůli kterému musel vzdát semifinálové utkání s Dimitrovem. Rodák z Podgoricy se stihl dát do pořádku již do turnaje Masters v Šaghaji, avšak vypadl v osmifinále po souboji s Jackem Sockem. Kvůli zdravotním problémům musel vzdát i semifinálový zápas turnaje v Paříži, po kterém Raonic oznámil, že jeho start v Londýně je nejistý! Den před startem Turnaje mistrů však kanadský tenista svou účast potvrdil! ,,Po Paříži jsem letěl do Kanady, abych podstoupil další léčbu. Bylo mi sděleno, že si tenis nezahraji tři až pět týdnů. Nakonec se to však zlepšilo a zajisté tak budu moci odehrát první zápas na turnaji. S tréninkem jsem začalznovu ve středu." prohlásil na tiskové konferenci pětadvacetiletý tenista.

Milos Raonic se ve skupině Ivana Lendla střetne s Novakem Djokovićem, Gaëlem Monfilsem a Dominicem Thiemem. Dle papírových předpokladů by měl kanadský tenista podstoupit, avšak v soubojích s Djokovićem a Monfilsem nečeká rodáka z Podgoricy nic jednoduchého...