Krejčíková po vítězné noční bitvě: Nemohla jsem dýchat, celý svět se třásl

- Marek Bartošík

V New Yorku bylo už po 23. hodině, když začaly Barbora Krejčíková a Garbiňe Muguruzaová na centrálním dvorci Arthura Ashe bojovat o místenku ve čtvrtfinále. O bezmála dvě hodiny později se z vydřené výhry 6:3 a 7:6(4) radovala zcela vyčerpaná Krejčíková, jež opustila kurt pouze díky pomoci organizátorů. „Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Celý svět se třásl. Nikdy se mi to nestalo,“ uvedla v oficiálním prohlášení pro WTA Krejčíková.

Hrát během nočního programu na monumentálním stadionu Arthura Ashe je zkrátka úplně jiná tenisová disciplína. Přesvědčila se o tom i Barbora Krejčíková, která při své premiéře stanula proti ostřílené Španělce Garbiňe Muguruzaové, tedy majitelce dvou grandslamových trofejí.

A začala skvěle, když vedla už 6:3 a 4:0. Pak se ale suverénní jízda za postupem změnila ve velké drama, a posléze dokonce v boj o přežití.

„Garbiňe zvedla úroveň své hry, což jsem očekávala. Na konci jsem měla opravdu problémy, teď se cítím špatně. Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Celý svět se třásl. Nikdy se mi to nestalo. Zkrátka jsem do toho dala všechno,“ sdělila vyčerpaná Krejčíková.

„Je to těžké, protože to byl můj první noční zápas na tak velkém kurtu, což jsem si taky dlouho užívala,“ poznamenala k části duelu před napínavým závěrem.

Krejčíková se nyní pokusí po fyzicky i psychicky vyčerpávající noční šichtě zregenerovat, aby mohla být ve čtvrtfinále konkurenceschopná běloruské tygřici Aryně Sabalenkové.

„Hraje extrémně dobře, je opravdu fit a má velkou hru. Bude to extrémně náročné a doufám, že se dám do pořádku, abych byla připravena hrát,“ doplnila před soubojem se světovou dvojkou česká čtvrtfinalistka.

US Open, New York (USA, 57 500 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (9.) – Garbiňe Muguruzaová (ESP, 10.) 6:3, 7:6(4)