Vysoká pokuta za tašku s logem? Je to vtip! kritizuje organizátory americký obr

- Marek Bartošík

Reilly Opelka si právě užívá zatím suverénně nejlepší US Open ve své kariéře. Čtyřiadvacetiletý Američan, jehož turnajovým maximem dosud bylo druhé kolo, se po sobotní výhře nad Nikolozem Basilašvilim (7:6, 6:3, 6:4) dostal už do osmifinále, navíc bez ztráty setu. Jednu vadu na kráse ale přece jenom jeho skvělé tažení má – Opelka totiž vyfasoval bizarní pokutu 10 tisíc dolarů za příliš velké logo na své růžové tašce.

„Je to od US Open vtip. Ale no tak, 10 tisíc za růžovou tašku?“ zlobil se Reilly Opelka na tiskovce po zvládnutém třetím kole na newyorském grandslamu. Neuvěřitelných 211 centimetrů měřící bombarďák skutečně neprovedl nic, co by pohoršovalo diváky v hledišti či u televizních obrazovek.

Zkrátka si vzal s sebou na kurt tašku, která měla o něco větší logo, než jsou oficiální povolené rozměry od přísných organizátorů. „Logo jsme nechali speciálně navrhnout a změřit. Nebyla to stejná taška, jakou jsem měl na French Open. Snažili jsme se, aby bylo logo menší. Při výrobě se ale stala chyba, myslím, že při převodu jednotek v Evropě,“ vysvětloval 24. hráč žebříčku ATP.

„Rozhodčí mi během prvního kola řekla, že logo je moc velké a že mám zakrýt jednu stranu. A pak mi napálili pokutu 10 tisíc. Vlastně jsem se to dozvěděl od vás na Twitteru, ne od nich, což je ještě komičtější. Jak řekl (Taylor) Fritz: ‚Zlomil jsem raketu o své koleno a nedostal jsem pokutu ani dolar, ale ty sis vzal růžovou tašku a dostal jsi pokutu 10 tisíc.‘ Je to vtip,“ popsal absurditu situace Opelka, který se však podobnými novinkami nemíní příliš zabývat.

„Mým úkolem není měřit loga, ale vyhrávat zápasy. Starám se o důležitější věci. Nicméně doufám, že peníze dostanou lidi, které postihly nedávné tragické události, a ne velké korporace,“ doplnil ve formě hrající tenista, jenž v osmifinále narazí na Jihoafričana Lloyda Harrise.